FOTO: Voluntarii Crucii Roșii Române lansează campania „Primul ajutor pentru dințișor”

0
54
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voluntarii Crucii Roșii Române lansează campania „Primul ajutor pentru dințișor”, în care 77.000 de copii din 11 județe învață cum să prevină traumatismele dentare

Programul Școlar Colgate, parte integrantă a inițiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, va ajunge în perioada noiembrie 2019 – februarie 2020 în 11 județe din România. Astfel, aproximativ 77.000 de copii din clasele primare vor învăța de la voluntarii Crucii Roșii Române cum să aibă grijă de sănătatea lor orală și ce pași să urmeze în cazul unui traumatism dentar.

Județele care vor participa la etapa din această toamnă a Programului Școlar Colgate sunt Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

De 26 de ani, Programul Școlar Colgate oferă copiilor din România informații despre îngrijirea orală corectă, despre alimentația necariogenă și despre importanța vizitelor periodice la medicul dentist. Întrucât igiena mâinilor este esențială pentru sănătate, școlarii învață când și cum să se spele pe dinți, pornind de la motto-ul „Mă spăl pe mâini înainte să mă spăl pe dinți!”.

Noua ediția adaugă informații noi despre traumatismele dentare în copilărie, lansând campania „Primul ajutor pentru dințișor”. Campania este realizată în parteneriat cu medicii stomatologi din cadrul Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România. Copiii și părinții vor afla ce trebuie să facă dacă, la joacă, un dinte temporar sau definitiv este fracturat sau expulzat.

La finalul fiecărei lecții, copiii primesc produsele de bază pentru îngrijirea dinților (o periuță de dinți și o pastă de dinți Colgate) și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic. Părinții primesc o broșură cu sfaturi pentru ca cei mici să aibă un zâmbet sănătos. Școlile participante în Programul Școlar Colgate primesc produse Protex pentru igiena mâinilor. Astel, copiii pot exersa acasă și la școală noile deprinderi dobândite în cadrul programului.

„Grija pentru sănătatea orală a copiilor este o preocupare constantă a companiei noastre”, a subliniat Iwona Żaczek, Professional Marketing & Sales Manager, Colgate-Palmolive Central Europe East. Dar, pentru că ne dorim ca și ceilalți copii și părinți, care nu vor participa la lecțiile susținute în școli, în această toamnă, de voluntarii Crucii Roșii Române, să aibă acces la informații, materialele din campania „Primul ajutor pentru dințișor” vor fi disponibile și online, pe site-ul programscolarcolgate.ro și pe paginile de Facebook și Instagram ale Crucii Roșii Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here