Dosare penale pentru că au condus sub influența băuturilor alcoolice

0
222

Dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 05.11.2019, ora 06.53, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Focșani au depistat un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din mun. Focșani, în timp ce conducea pe raza municipiului un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 05.11.2019, ora 11.31, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești au depistat o femeie, în vârstă de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 205B, pe raza comunei Jariștea, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorilor auto în cauză le-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Reamintim cetățenilor:

Consumul de băuturi alcoolice constituie un factor de risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor, întrucât alcoolul reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi a auzului conducătorilor de autovehicule. De multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Tot alcoolul determină pe unii să urce la volan fără a poseda permis de conducere, să conducă maşini neînmatriculate ori să părăsească locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Contravenţia de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice atrage aplicarea unei amenzi cuprinse între 1305 şi 2.900 de lei, dar şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, fără drept de circulaţie. Atunci când, în urma recoltării probelor biologice se constată o valoare de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, atunci vorbim de existenţa unei infracţiuni. Legea pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau care se află sub influenţa unor substanţe stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora. Acestea sunt motivele pentru care vă solicităm să nu conduceţi după ce aţi consumat băuturi alcoolice. Atunci când participaţi la o întâlnire unde urmează să se consume băuturi alcoolice, anticipaţi acest lucru şi asiguraţi-vă transportul la plecare.

Buletin de presă IPJ Vrancea, 6 noiembrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here