Deputatul Halici s-a întâlnit cu delegaţia Comitetului pentru Justiţie din Parlamentul Suediei

0
86

Preşedintele Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD de Vrancea Nicuşor Halici, a primit, luni, 4 noiembrie 2019, vizita delegaţiei Comitetului pentru Justiţie din Parlamentul Suediei, condusă de preşedintele acestuia, Frederik Lundh Sammeli.

Nicuşor Halici a deschis discuţia oficială cu prezentarea succintă a unor aspecte cu rezonanţă europeană, punctând cele mai importante concluzii, pe domeniul juridic, ale recentei Preşedinţii a Consiliului UE pe care România a exercitat-o în prima jumătate a acestui an şi care a fost apreciată unanim, la nivel european, ca fiind un succes.

Deputatul a subliniat faptul că PSD, ca formaţiune social-democrată şi ca principal partid aflat la guvernare pe perioada Preşedinţiei Consiliului UE, a contribuit decisiv la succesul mandatului României, punând pe primul plan drepturile şi nevoile cetăţenilor europeni şi găsirea unor soluţii sustenabile la problemele acestora. În acest sens, preşedintele Comisiei juridice a menţionat încheierea negocierilor în 90 de dosare legislative, multe dintre acestea extrem de complexe şi dificile – unele cu un traseu îndelungat la nivelul instituţiilor europene -, şi care au un impact direct asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor europeni.

Nicuşor Halici a remarcat rolul jucat de miniştrii PSD, care au asigurat coordonarea negocierilor în cele mai dificile dosare şi finalizarea acestora cu succes, de-a lungul celor şase luni în care România a deţinut Preşedinţia Consiliului UE.

Reprezentanţii celor două parlamente, Nicuşor Halici şi Frederik Lundh Sammeli, au subliniat necesitatea relansării dialogului bilateral, a cooperării mai strânse şi a diversificării temelor de discuţie între cele două ţări, fapt extrem de important în actualul context european şi global. Printre alte subiecte de discuţie, parlamentarii suedezi s-au interesat, în cadrul întâlnirii, despre cum sunt respectate drepturile minorităţilor etnice în România.

Preşedintele Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor, Nicuşor Halici, a subliniat faptul că legislaţia românească în domeniu este foarte clară şi respectă toate standardele europene în domeniu, România fiind recunoscută pentru toleranţa de care dă dovadă, atât la nivel comportamental, cât şi din punct de vedere legislativ. „În ţara noastră, situaţiile de xenofobie sau antisemitism sunt extrem de rare. Problemele minorităţilor entice sunt discutate deschis, într-un spirit constructiv şi, în mod deosebit PSD – partidul din care fac parte -, este foarte preocupat de căutarea permanentă a unor soluţii pentru rezolvarea acestora, social-democraţii punând pe primul plan al acţiunilor lor cetăţeanul, nevoile şi libertăţile lui, precum şi ocrotirea nemijlocită a drepturilor garantate de Constituţie”, a declarat deputatul PSD.

Întâlnirea s-a încheiat cordial, preşedinţii celor două comisii de specialitate stabilind că vor continua astfel de vizite, menite să contribuie la o mai bună cunoaştere a realităţilor juridice din cele două ţări, la îmbunătăţirea colaborării şi a dialogului dintre parlamentarii români şi suedezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here