Consiliul Județean va reabilita 5 poduri situate pe DJ 205 D Valea Sării-Nereju-Brădăcești

0
778

Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație serviciile de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului și execuţie lucrări pentru 5 poduri din beton armat amplasate pe DJ 205 D Valea Sării-Nereju-Brădăcești. Valoarea totală a investiției este estimată la 16,3 milioane de lei. Este vorba de următoarele poduri: podul peste pârâul Monteoru la Nereju; podul peste pârâul Bălașa la Nereju; podul peste pârâul Zăbala la Nereju; podul peste pârâul Chioasa la Paltin; pod peste pârâul Olari la Paltin. Lucrările sunt împărțite în cinci loturi.

De reținut că administrația județeană are în curs de reabilitare mai multe poduuri situuate pe drumurile județene. Plenul Consiliului Județean Vrancea a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție ,,Reabilitare pod din beton armat pe DJ 204 D, peste râul Putna, în localitatea Vulturu, comuna Vulturu, km. 24+400”. „În urma verificării stării tehnice a podului din beton armat aflat pe drumul județean DJ 204 D, la traversarea peste râul Putna, comuna Vulturu, km.24+400, județul Vrancea, format din trei deschideri de 27,00m, în lungime totală de 90,30m, s-a constatat că starea tehnică a acestuia este necorespunzătoare, circulația nu se desfășoară în condiții de siguranță, fapt pentru care sunt necesare lucrări de reabilitare și modernizare a acestui pod“, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre. Astfel, vor fi executate lucrări la cale și trotuare, suprastructura, reparații pile, reparații culei, racorduri cu terasamente, lucrări la albie. Podul mai sus amintit a fost construit în anul 1981. Valoarea totală a investiției este de 6.133.421,50 lei (inclusiv TVA). Durata de execuție este de 16 luni, din care proiectare 3 luni , plus o luna obținere avize. Podul va avea o lungime de 90,30m, lățimea părții carosabile este de 8,70m, lîțimea totală a podului este de 10,20 metri. Podul va avea două trotuare de câte un metru fiecare.

Totodată, administrația județeană a scos la licitație lucrările la obiectivul de investiții „Construire pod din beton armat peste pârâul Alba pe DJ 205k, km. 0+350 conform H.G. Nr. 540/2000, respectiv km. 0+588, conform ridicare topografică actualizată, comuna Răcoasa, sat Mărăști, județul Vrancea“. Valoarea total estimată a investiției este de 3.8 milioane de lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

De asemenea, Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație proiectarea și executarea lucrărilor la obiectivele de investiții „Consolidare și reabilitare pod din beton armat peste calea ferată Adjud – Bacău, pe DJ 119J, la km 1+500, municipiul Adjud, județul Vrancea“ și „Consolidare și reabilitare pod din beton armat peste calea ferată Adjud – Bacău, pe DJ 119J, la km 1+600, municipiul Adjud, judetul Vrancea“. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de aproape 9 milioane de lei, plus TVA.

Consiliul Județean Vrancea a primit finanțare de la Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru reabilitarea și modernizarea a 32 de obiective de investiții, drumuri și poduri județene, în valoare totală de 239.594.683 lei (53.243.262 euro). Județul Vrancea se află pe locul doi la nivel național ca număr și valoare a investițiilor în infrastructură finanțate în cadrul PNDL II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here