Aproape șase mii de focșăneni nu au prelungit contractele la Parking

0
2616

Doar un sfert dintre focșănenii care au contracte cu societatea Parking pentru locuri de parcare și-au reînnoit abonamentele pentru anul viitor. O situație realizată la nivelul societății arată că circa 2500 de persoane au depus cererile pentru prelungirea contractelor de închiriere a locurilor de parcare. Ori, la nivelul municipiului sunt 8370 de contracte pentru locurile de parcare rezidențiale. Termenul pentru prelungirea contractelor expiră la 31 decembrie 2019 însă trebuie ținut cont că ultima lună din an va avea mai multe zile nelucrătoare, când nu vor putea fi depuse documente la Parking. Persoanele care nu depun această cerere vor rămâne fără loc de parcare, acesta urmând să fie atribuit conform Regulamentului societății. Pentru a veni în sprijinul focșănenilor, începând cu 10 octombrie 2019, prelungirea contractului de închiriere și plata taxei aferente se pot efectua și electronic, pe site-ul oficial www.parking-focsani.ro la categoria «Plată on-line»“.

În același timp, pe site-ul municipalității www.focsani.info, categoria Transparență decizională – Proiecte de acte normative, a fost postat un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor ce aparțin domeniului public și privat al Municipiuluii Focșani. Potrivit proiectului de act normativ, închirierea locurilor de parcare va putea fi realizată și pentru perioade mai scurt de timp, nu doar pentru un an de zile. Sunt eliminate astfel, situațiile în care trebuia plătit un abonament pentru un an întreg, deși contractul era doar pentru câteva luni.

Astfel, o modificare propusă prin proiectul de act normativ prevde că aceste abonamente pentru locurile de parcare vor putea fi eliberate pentru „o perioadă de o lună/3 luni/6 luni/1 an de zile sau pe o perioadă determinată până la sfârșitul anului în curs, cuantumul tarifului fiind proporțională cu perioada contractuală”. Alte modificări vizează obligativitatea ca persoanele care solicită un loc de parcare să aibă achitate la zi obligațiile către bugetul local al municipiului și să nu dețină garaj, curte sau alte construcții care să ofere posibilitatea parcării autoturismului. Mai mult, cei care dețin case și vor să închirieze un loc de parcare adiacent proprietății trebuie să facă dovada domiciliului în imobil și să arate că suprafața terenului aferent nu permite parcarea autovehiculelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here