Minciuna are picioare scurte! Marian Oprișan și mama sa nu au taxe și impozite neplătite!

0
3428

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, nu are sume restante la serviciile de taxe și impozite ale primăriilor Focșani, Vînători și Bolotești, așa cum fals și cu un tupeu nerușinat a susținut penelistul Ion Ștefan, cunoscut mai nou și sub numele de „deputatul grindă”. De asemenea, nici mama președintelui Consiliului Județean nu are datorii restante la capitolul taxe și impozite. Acest lucru este valabil atât la Primăria Focșani, Primăria Vînători sau Primăria Bolotești, locații indicate de „deputatul grindă” într-o postare pe contul său de facebook.

„Domnul președinte Marian Oprișan nu are proprietăți pe raza comunei noastre și deci, nu se poate pune problema să aibă datorii la serviciul de taxe și impozite. Proprietăți are mama domniei sale, iar taxele și impozitele datorate sunt plătite la zi“, ne-a declarat primarul comunei Vînători, Ionel Lupu.

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a remis presei un comunicat în care arată că președintele Consiliului Județean Vrancea și mama acestuia nu au niciun fel de datorie, toate taxele fiind plătite la zi. „În urma verificărilor efectuate la Serviciul Taxe și Impozite, aducem la cunoștința opiniei publice faptul că nici domnul Președinte Marian Oprișan și nici mama sa nu figurează în evidențele noastre fiscale cu datorii, având toate taxele plătite la zi. În aceste condiții, solicităm în mod public domnului «deputat Grindă» să intre în legalitate și să își achite în regim de urgență datoriile, așa cum fac zeci de mii de focșăneni“, se arată în comunicatul remis presei de Primăria Focșani.

De asemenea, Primăria Bolotești arată că președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și mama sa nu au datorii la bugetul local. Situația este recunoscută de primarul liberal Fănică Popa, în adresele transmise celor doi. „Nu figurați cu creanțe la bugetul local provenind din impozite și taxe, acestea fiind achitate”, se arată în hârtia semnată de primarul comunei Bolotești.

Liberalul Ion Ștefan are datorii de 51.000 de lei!

Vă reamintim că penelistul Ion Ştefan este, de fapt, datornicul la bugetul local. El nu a declarat suprafața reală pe care o are casa sa și nu a plătit taxele și impozitele cuvenite la bugetul local. Mai exact, Ion Ștefan figurează în evidenţele municipalităţii cu o casă veche de numai 94 de mp, situată pe un teren de 910 mp, iar în realitate casa lui Ion Ștefan are o suprafață de 910 mp, după cum susține chiar liberalul. Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a afirmat că imobilul construit ulterior, conform autorizației de construire, nu este declarat la primărie, astfel că deputatul s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor aferente locuinţei nou construite. Potrivit acestuia, deputatul Ion Ştefan s-ar fi sustras astfel de la plata unor taxe şi impozite în valoare de circa 51.000 de lei.

De altfel, Ion Ștefan a fost acuzat în comisiile parlamentare, unde a fost audiat în calitate de ministru propus pentru Ministerul Dezvoltării, că din documente rezultă că a plătit taxe pentru o casă de 97 de mp, iar în realitate are o casă, conform autorizației de construire, de 523 mp, situație în care a comis mai multe infracțiuni. „Cum spune Codul Penal pe care dumneavoastră și colegul dumneavoastră din această comisie îl invocați în discuții în Parlamentul României, ați făcut așa: fals și uz de fals în declarații, fals și uz de fals în înscrisuri și evaziune fiscală că nu ați plătit atât cât trebuia să plătiți“, a afirmat deputatul Cătălin Rădulescu la audierea „deputatului grindă“.

Documentele care atestă plata impozitelor de către Marian Oprișan și mama sa pot fi văzute în galeria foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here