Informare privind obligațiile cetățenilor de a declara cazurile de capturare sau ucidere accidentală a unei specii de păsări sau a unei specii strict protejate
Având în vedere HG nr. 323/2010 privind stabilirea sistemului de monitorizare a capturilor și uciderilor accidentale ale tuturor speciilor de păsări, precum și ale speciilor strict protejate prevăzute în anexele nr. 4A și 4B la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, vă informăm cu privire la atribuțiile ce vă revin:
Conform art. 14, din actul normativ mai sus menționat,
”Persoana fizică sau reprezentantul unei persoane juridice care deține accidental
exemplare de faună sălbatică sau cadavre ale acestora, are obligația să le declare la comisariatul județean al Gărzii Naționale de Mediu și să semneze declarația privind capturarea/uciderea accidentală a unei specii de păsări sau a unei specii strict protejate…, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2”.
Conform art. 15, alin. ”(1) Comisariatele judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu, la sesizarea persoanelor fizice şi/sau juridice ori a organelor de poliţie, iau legătura de urgenţă cu punctul de contact al agenţiei judeţene sau regionale pentru protecţia mediului, al direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene sau a municipiului Bucureşti şi cu reprezentantul autorităţii administraţiei publice locale, în vederea stabilirii statusului de sănătate sau cauzei mortalităţii şi pentru completarea declaraţiei privind capturarea/uciderea accidentală a unei specii de păsări sau a unei specii strict protejate prevăzute în anexele nr. 4A şi 4B la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007, cu modificările şi completările ulterioare”.
Comunicat de presă, Primăria municipiului Focșani
4 noiembrie 2019
Modelul de DECLARAŢIE privind capturarea/uciderea accidentală a unei specii de păsări sau a unei specii strict protejate – AICI!