ULTIMA ORĂ! GALERIE FOTO: Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne a poposit în centrele din subordinea DGASPC Vrancea

0
594

Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne a poposit în centrele din subordinea DGASPC Vrancea.

Proiectul inițiat de Aurora Martin, în calitate de bursieră a Departamentului de Stat al SUA și susținut de American Councils are drept scop atragerea atenției asupra diferitelor forme de exploatare și de a demonsta că sclavia nu este un capitol închis al trecutului, ci dimpotrivă, estimările arată că, în prezent, sunt mai mulți oameni în sclavie decât au fost vreodată în istorie, iar mii de persoane sunt exploatate anual.

Pentru zeci de mii de persoane, visul unei vieți mai bune devine o momeală ce îi poate transformă în ținte sigure în fața traficanților de persoane.

Prin consiliere şi informare de grup, prin formarea personalului  în vederea consilierii tinerilor în risc cu privire la modalităţile de autoapărare în faţă traficului de fiinţe umane, prin creşterea gradului de conştientizare a comunităţii referitoare la realitatea şi consecinţele traficului putem schimba viitorul unor tineri.

Întânirile de acest gen își propun să crească puterea de apărare a elevilor şi tinerilor din grupuri vulnerabile în faţa fenomenului traficului de fiinţe umane.

Puterea de apărare a tinerilor în faţă atacului şi manipulării realizate de traficant, decurge atât din informarea foarte concretă referitoare la drepturi şi îndatoriri, contracte şi deplasări, manipulare şi sechestrare, cât şi din siguranţa şi încrederea plasate către persoane de referinţă care demonstrează comportamente sigure şi demne de urmat.

La finalul întâlnirii, tinerii au ascultat piesa ”Oameni” a artistului Ruslan Lazarin, piesă care trage un semnal de alarmă asupra modului în care pot cădea pradă adolescenții din țara noastră.

Oferindu-le tinerilor şi copiilor oportunităţi pentru a-şi dezvolta deprinderi de viaţă, fie

printr-o educaţie elementară, fie prin formare profesională, îi ajutăm să capete încredere în ei și astfel le şansele de a se angaja într-un loc de muncă sigur şi de a avea un viitor mai bun.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here