Banca Cooperatistă Putna Focșani, o bancă din Vrancea, pentru vrânceni

0
2106
Cu o istorie care începe în urmă cu 165 de ani, Banca Cooperatistă Putna Focșani este singura unitate bancară locală din județ. Peste 19 mii de membrii cooperatori din Vrancea sunt „acționarii” băncii care are acoperă cele mai mari zone din mediul rural. Banca Cooperatistă Putna are 17 filiale în județ, atât în fiecare oraș dar și în comunele Tulnici, Vidra, Urechești, Cotești, Dumitrești, Tătăranu, Dumbrăveni, Homocea Suraia și Năruja. De la înființare și până în prezent, Banca Cooperatistă Putna funcționează pe principiul întrajutorării, membrii cooperatori fiind primii beneficiari ai serviciilor băncii. Banca Cooperatistă Putna oferă toate serviciile unei bănci comerciale, de la acordarea de credite, atragerea de depozite la dobânzi avantajoase și până la plata facturilor la utilități sau a subvențiilor pentru fermieri. Monitorul de Vrancea a discutat cu directorul Băncii, Virgil Panaite despre serviciile oferite vrâncenilor.

Cine sunteţi şi cum vă prezentaţi?

Banca Cooperatistă Putna Focșani face parte din marea familie a instituţiilor de credit şi este o entitate bine organizată, cu rază proprie de activitate şi cu statut propriu, guvernată de legislaţia bancară, precum şi de normele şi reglementările interne, elaborate de Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, bancă la care este afiliată. În cadrul sistemului financiar-bancar, banca cooperatistă are un loc bine determinat şi a funcţionat de-a lungul timpului în mai multe forme de organizare şi sub diverse denumiri, de la Cooperativa de Credit Putna la Banca Cooperatistă Putna Focşani.

Care sunt principalele activităţi desfăşurate de Banca Cooperatista Putna Focsani?

Activităţile principale ale băncii cooperatiste sunt atragerea de depozite sau alte fonduri rambursabile şi acordarea de credite membrilor cooperatori, persoanelor fizice sau juridice ori altor entităţi fără personalitate juridică, ce domiciliază, au reşedinţa sau locul de muncă, respectiv sediul social şi care desfăşoară activitate pe raza teritorială a judeţului Vrancea. Un produs de creditare foarte folosit este Credit Agro, acordat fermierilor care sunt beneficiarii subvențiilor acordate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Care sunt cele mai reprezentative produse de economisire şi creditare pe care le oferă Banca Cooperatistă Putna Focșani?

Banca Cooperatistă Putna Focșani pune la dispoziție clienților săi o gamă variată de produse de creditare și economisire. În conformitate cu dispozițiile legale în vigoare aplicabile, banca oferă atât credite pentru investiții imobiliare, cât și credite de consum. În ceea ce privește produsele de economisire, banca oferă produse de economisire standard pe termene cuprinse între 1 lună și 24 luni, certificate de depozit pe termen de 90 zile, dar și produse speciale cum este depozitul CREDITCOOP pe termen de 14 luni, cu o dobândă de 3,8%. De menționat este că depozitele constituite la unitatea noastră beneficiază de o DUBLĂ GARANTARE, atât de la Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, în întregime, cât și de la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, până la echivalentul în lei a 100.000 euro pentru fiecare deponent.

Ce alte servicii mai oferiți clienților dumneavoastra?

În prezent, Banca Cooperatistă Putna Focșani, desfășoară peste 36 de activităţi în parteneriat şi în mandat, în special cele din domeniul încasării facturilor de telefonie fixă și mobilă, energie electrică, gaze, schimb valutar, Western Union s.a.. Un parteneriat deosebit îl reprezintă cel derulat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, dar și cele încheiate cu Casa Națională de Pensii Publice și Casa de Pensii Sectoriale a Ministerului Apărării Naționale.

Care sunt obiectivele Băncii Cooperatiste Putna Focșani pe termen scurt, respectiv pe termen lung?

Întotdeauna ne-am propus obiective realiste în strategiile noastre de dezvoltare, cu un potențial de risc scăzut, care au ca scop stabilitatea și viabilitatea Băncii Cooperatiste Putna Focșani și implicit a punctelor noastre de lucru, prin oferirea de produse și servicii bancare competitive, prin menținerea și fidelizarea clienților existenți, respectiv atragerea altora noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here