AEDR Vrancea invită cadrele didactice la conferința județeană ,,Norme metodologice în realizarea proiectelor educaționale”!

0
315

Studiile de specialitate susțin că activitățile de educație nonformală și informală ajută elevii la formarea unei atitudini pozitive față de învățare, aceștia au performanțe școlare mai ridicate, li se formează abilități practice diversificate, dar și strategii adecvate de rezolvare de probleme. Pe lângă toate acestea, acționează și asupra stimei de sine, iar sentimentul de împlinire este mult mai ridicat.

De aceea proiectarea acestor activități extrașcolare trebuie realizată cu cel mai mare simț de răspundere, acestea trebuie să completeze activitatea de la clasă, ușurând totodată învățarea elevului. Proiectele educaționale care le vizează generează capital social și uman, constituie un mediu formator mai atractiv, în afara contextului instituțional.

Asociația Educatoarelor din România, filiala Vrancea organizează conferința județeană intitulată ,,Norme metodologice în realizarea proiectelor educaționale”, care se adresează profesorilor pentru învățământul preșcolar, primar, profesorilor logopezi, consilierilor școlari și altor cadre didactice care manifestă interes pentru inițierea unor astfel de proiecte educaționale destinate copiilor. Conferința are loc astăzi (vineri, 1 noiembrie 2019), începând cu orele 10:00 în sala de conferințe a Casei Corpului Didactic ,,Simion Mehedinți” Vrancea

Agenda conferinţei cuprinde următoarele aspecte:

– prezentarea metodologiei de realizare a proiectelor educaţionale în rândul cadrelor didactice

vrâncene: Insp. Educație permanentă și activități extrașcolare, Simion Mihaela.

– exemple de bună practică (diseminarea unor proiecte educaționale aflate în derulare la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea): Insp. Înv. Preșcolar, Chirtoc Amalia, Insp. Înv. Primar, Oloeriu Gabriela.

– diseminarea proiectelor în derulare ale C.C.D. ,,Simion Mehedinți” Focșani : profesor metodist Panțică George.

Pentru alte detalii și informații ne puteți găsi pe pagina de facebook https://www.facebook.com/AEDR-Vrancea-1663641117070735/?ref=bookmarks sau la telefon 0744398552, prof. Isac Vasilica.

,,Ne dorim ca prin participarea la această Conferință Județeană, fiecare participant să se bucure de experiența și expertiza formatorilor, să își clarifice problematicile legate de managementul proiectelor educaționale, să descopere, prin aplicarea în practică a noțiunilor însușite, utilitatea acestora, dar mai ales să fie convinşi că totul este perfectibil și necesar, în condițiile în care interesul pentru proiectele educaționale în ultima vreme este deosebit de crescut.”, ne-a declarat doamna președinte A.E.D.R. Vrancea, Gheorghe Minodora.

Comunicat de presă

Sursa FOTO: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here