Extinderea aeroportului Fiumicino din Roma, respinsă din cauza unei rezervaţii naturale

0
30

Proiectul de extindere a aeroportului Fiumicino din Roma, primul aeroport italian prin prisma traficului de pasageri, a fost respins de o comisie tehnică de la Ministerul Mediului, care l-a considerat incompatibil cu prezenţa unei rezervaţii naturale în proximitatea acestuia, a anunţat luni ministerul italian într-un comunicat de presă, citat de AFP.

Denumit „Aeroporto di Fiumicino – Master Plan 2030”, acest proiect a fost prezentat la sfârşitul lunii martie 2017 de ENAC, Agenţia naţională pentru Aviaţie Civilă, şi de ADR (Aeroporti di Roma), o filială a grupului Atlantia, al cărui acţionar principal este familia magnatului Luciano Benetton.

Proiectul aşteaptă de atunci avizul Ministerului Mediului din Italia. „Comisia tehnică a dat un aviz negativ în ceea ce priveşte compatibilitatea de mediu a proiectului, considerând incompatibilă construcţia de infrastructuri aeroportuare cu zona de Rezervaţie naturală”, a explicat ministerul italian.

Fiumicino este primul aeroport al Italiei prin prisma traficului de pasageri, în faţa celor din Milano şi Bergamo.

Aeroportul din Roma a primit aproape 43 de milioane de călători în 2018, o cifră în creştere cu 5% în raport cu anul precedent şi care reprezintă 23,2% din traficul naţional de pasageri din Italia, potrivit ENAC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here