GALERIE FOTO: Trofeul Performanței pentru grupul de firme „Roșca”

0
1867

Grupul de firme „Roșca” a primit marele „Trofeu al Performanței” în cadrul Topului IMM realizat de Patronatul Intreprinderilor Mici și Mijlocii Vrancea. La evenimentul organizat la Laguna Resort au participat alături de oamenii de afaceri vrânceni, primarul Cristi Misăilă, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare, prim vicepreședintele Consiliului Național al Patronatelor IMM, Marian Filimon, reprezentanți ai patronatelor din Galați, Prahova, Ialomița.

În cadrul întâlnirii au fost acordate premii pentru societățile care, în 2018, au obținut cele mai bune performanțe. Au fost premii în funcție de dimensiunea firmelor, microîntreprinderi, firme mici, mijlocii, mari. Au fost premii pentru domenii de activitate, pentru firmele cu activități de producție, din agricultură, construcții, confecții textile, exploatarea lemnului, viticultură, comerț, restaurante, turism, servicii, școli de șoferi, farmacii, mase plastice. Nu în ultimul rând, au fost acordate diplome de excelență în afaceri pentru patronii care au avut cele mai bune rezultate anul trecut. Trofeul performanței pentru firme, în funcție de domeniul de activitate, a fost acordat firmelor Micromet, Ceproinv, Podgoria Cotești, Diplomatic Oil, Rikora FLM, Tricotton Junior, Aurora Com. Trofeul acordat la categorii de firme a fost obținut de Simiz Fashion, Balcanic Prod, Sorste și Pandora Prod.

Președintele Patronatului IMM, Ion Roman, a arătat că anul 2019 a fost unul bun pentru economia vrânceană, un an în care firmele s-au dezvoltat, au avut rezultate din ce în ce mai bune. Cu toate facilitățile făcute de guvernanți s-a reușit menținerea pe linia de plutire sau chiar o anumită dezvoltare. „Este îmbucurător că în acest an au fost înregistrate cele mai multe firme nou înființate din județul Vrancea, conform informațiilor de la Registrul Comerțului”, a spus Ion Roman.

Acesta a prezentat și o listă cu doleanțe ale patronilor vrânceni, respectiv scăderea impozitării forței de muncă cu 25% iar banii să fie dați salariaților, reducerea birocrației, în special prin depunerea declarațiilor online la toate instituțiile statului, asigurarea de sprijin guvernamental pentru accesarea fondurilor europene, eliminarea impozitării integrale a muncii part-time, reducerea cu 50% a ajutoarelor sociale, reducerea cheltuielilor guvernamentale și restructurarea instituțiilor statului, salariul de la stat să fie pe picior de egalitate cu cel din privat, impozitarea pensiilor speciale, acordarea de tichete de vacanță pentru mediul privat și construirea autostrăzii către Moldova.

Prim vicepreședintele Consiliului Național al Patronatelor IMM, Marian Filimon, a menționat că municipiul Focșani este singurul din țară unde funcționează o comisie de dialog social la nivelul municipiului, nu doar la nivelul prefecturii. „Asta înseamnă preocupare, înseamnă deschidere. Apreciem și felicităm pentru faptul că avem astfel de stil de muncă aplecat spre mediul de afaceri”, a spus Marian Filimon. Acesta a menționat importanța podului peste Dunăre, realizat între Brăila și Galați. Este o investiție care deschide încă o poartă către Orient, cu posibilități enorme de dezvoltare pentru această regiune. De aceea ar trebui luate măsuri din timp, dezvoltare de servicii, de activități. A fost atins și subiectul salariului minim pe economie, care ar trebui stabilit în funcție de productivitatea muncii, nu în funcție de alte criterii.

Traseul drumului expres spre Moldova

Traseul drumului expres în regim de autostradă Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava, o investiție așteptată de mediul economic din toată regiunea, a fost prezentat de vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare. Acesta a arătat că ultima variantă de traseu, discutată cu firma care asigură proiectarea drumului, prevede ocolirea municipiului Focșani. „Zilele trecute am avut o ședință tehnică la primărie în care s-a discutat varianta care ocolește Focșaniul, între Mîndrești și Răstoaca, merge spre Crângul Petrești și iese spre Garoafa. Lucrurile sunt destul de avansate, proiectul este aproape definitivat de către cei care au câștigat licitația și sperăm ca într-o bună zi să ieșim din oraș și să intrăm pe acel drum expres”, a spus vicepreședintele Ionel Cel Mare.

Primarul Cristi Misăilă le-a spus oamenilor de afaceri despre inițiativele administrației locale pentru dezvoltarea economiei, unul dintre subiecte fiind realizarea Planului Urbanistic Generale, care va asigura o creștere a suprafeței de intravilan a municipiului, ceea ce va asigura o facilitate pentru dezvoltarea de construcții industriale. „Vă mulțumim pentru că ați răspuns de fiecare dată, cu promptitudine, la toate solicitările venite din partea Primăriei Focșani. Noi încercăm, pe cât posibil, să asigurăm condiții cât mai bune pentru a se derula procesul economic pe care dumneavoastră îl dezvoltați în orașul nostru”, a spus primarul Misăilă.

Edilul a amintit de concursul pregătit de municipalitate, „Cea mai frumoasă vitrină de sărbători”, unde premiile sunt reduceri la plata impozitului pe clădiri, care pot ajunge până la 10 mii lei pentru premiul întâi. Edilul a vorbit și despre voucherele de vacanță, care ar trebui acordate tuturor salariaților care îndeplinesc o singură condiție, respectiv care au venituri, pe membru al familiei, mai mici decât venitul mediu net pe economie. „Să îi stimulăm pe cei care, într-adevăr, nu au posibilități financiare deosebite dar desfășoară o activitate, nu sunt beneficiari ai ajutorului social”, a spus primarul Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here