23 mii de copii vaccinați în 2019 în Vrancea

0
63

Peste 23 mii de copii de până la 14 ani au fost vaccinați în acest an, arată o informare realizată de Direcția de Sănătate Publică. Documentul, prezentat în ședința Comisiei de Dialog Social de la Prefectură, arată că în acest an au beneficiat de vaccinări gratuite 25748 persoane, din care 2191 persoane aflate în risc pentru unele boli infecțioase, respectiv adulți care ar fi putut contracta virusul gripal, copii aflați în focare de rujeolă. DSP menționează că, potrivit programului de vaccinare, au fost realizate 1405 vaccinări împotriva turberculozei, 1420 vaccinări împotriva hepatitei virale B, 5457 vaccinări împotriva difteriei-tetanosului-tusei convulsive-poliomelitei, 5312 vaccinări antipneumococice la sugari în vârsta de 2-12 luni, 2226 vaccinări împotriva difteriei-tetanosului la copii de 6 ani, 5293 vaccinări împotriva rujeolei-rubeolei și oreionului la copii, 2444 vaccinări împotriva difteriei-tetanosului și tusei convulsive la copii de 14 ani.

Totuși, DSP Vrancea menționează că „au existat discontinuități în aprovizionarea cu vaccinuri care au determinat acumularea de restanțieri și ca urmare acoperirea vaccinală de aproximativ 80% nu este suficientă pentru a stopa evoluția unor eventuale epidemii (de exemplu în contextul epidemiei la nivel național s-au fost înregistrat și la noi cazuri de rujeolă)”.

În ceea ce privește situația epidemiologică la nivelul județului Vrancea, pe trimestrul III, DSP a derulat 70 de anchete în urma cărora nu au fost înregistrate focare de boli transmisibile. Totuși, au fost depistate două cazuri de rubeolă, o suspiciune confirmată de scarlatină, trei cazuri posibile de meningită virală, cinci cazuri confirmate de meningită bacteriană, două cazuri de infecție cu virus WestNile, un caz de meningită, 18 cazuri confirmate dar izolate de infecție cu Salmoneloză, două cazuri de sifilis, șase cazuri confirmate de boala Lyme, două cazuri de leptospiroză și un caz de Shigelloză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here