VIDEO și GALERIE FOTO: „Se poate naște la Focșani!‟ Spitalul Județean de Urgență Focșani are o nouă secție de Obstetrică și Ginecologie

0
2935

Lucrurile merg, cu pași repezi, spre mai bine în ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon‟ Focșani. Ieri a fost prezentată o nouă secție, de data aceasta cea de Obstetrică-Ginecologie, așa că, în sfârșit, viitoarele mămici atât din Focșani, cât și din județul Vrancea pot aduce pe lume bebelușii aici, aproape de casă, așa cum a ținut să menționeze managerul spitalului Constantin Mîndrilă. Anul trecut, la Spitalul județean s-au născut 2.500 de bebeluși.

Avem și medici de excepție

Dacă acum două luni de zile în urmă vă arătam secția de Neonatologie, iată că în acest interval de timp am terminat și lucrările pe secția de Obstetrică-Ginecologie. Când spunem că am terminat lucrările, asta înseamnă că în secția de Obstetrică-Ginecologie am schimbat cam tot, de la geamuri, uși, am pus linoleum pe jos, am vopsit, am văruit, am schimbat instalația electrică, instalația sanitară și instalația termică. Este o noutate pentru noi faptul că am reușit în sfârșit să comasăm secția de Obstetrică-ginecologie de pe cele două etaje (2 și 3), am reușit nu cu mici eforturi, ci cu mari eforturi pentru că ne trebuia spațiul necesar circuitului. Poate până acum mămicile din Focșani și cele din județul Vrancea, erau puțin sceptice de a veni la Spitalul Județean, eu acum îmi doresc să vină și să vadă cum arată secția de Obstetrică-ginecologie. Pe lângă faptul că este curat, avem aparatură de ultimă generație, avem sălile de nașteri care sunt de top, avem ecografe, și aproximativ toată aparatura necesară pentru secția de Obstetrică-ginecologie. Pe lângă aparatura necesară, vreau să vă spun că bucuria noastră constă în faptul că avem și medici de excepție, avem medici care au venit, nu demult, în spitalul nostru județean și avem medici care vor veni, subliniază managerul Spitalului Județean de Urgență, Constantin Mîndrilă.

Patru rezerve noi cu toalete proprii

Atât mămicile, cât și bebelușii au nevoie de un mediu curat, liniștit și protector. Din acest motiv, nou-inaugurata secție de Obstetrică-ginecologie dispune de o aparatură de ultimă generație, printre care două ecografe 4D, patru rezerve cu toaletă la care pot opta mămicile în schimbul unei sume de 50 de lei pe zi, și curățenia care se menține mult mai bine de când a fost montat tarchetul pe jos. Capacitatea secției este de 6 saloane și 4 rezerve, cu un total de 45 de paturi. „S-au depus eforturi mari pentru a fi adusă secția la aceste standarde. Eu, când am venit aici, împreună cu domnul manager, am avut un suport imens pentru modernizarea acestei secții, care necesita modificări majore, pe care suntem mândri să le aducem acum la un bun sfârșit, și să le prezentăm pacientelor prin intermediul dumneavoastră. Sunt condiții, se poate naște la Focșani, este aparatură, și o să fie și un colectiv tânăr de medici pe care îi așteptăm cu dragă inimă‟, adaugă dr. Ifrim, șefa Secției de Obstetrică-ginecologie.

Îndemn la civilizație

Vorba bună, mult aduce! Probabil fiecare dintre dumneavoastră este conștient de acest aspect, tocmai de aceea, directorul medical al Spitalului Județean Focșani, dr. Ochean Valentin, a ținut să transmită un mesaj în acest sens: „S-a schimbat tot în afară de ziduri. Ce a ținut de posibilitățile și competențele echipei manageriale cred că s-a făcut cu vârf și îndesat, rămâne în sarcina echipei de conducere a secției, a medicului șef de secție și a nou-numitei asistente șefe să lucreze și la atitudinea personalului. Sper că odată cu venirea doamnei doctor Ifrim și a următorilor medici noi să se schimbe radical, aș vrea eu, modul în care sunt priviți și tratați pacienții în secția de obstretică-ginecologie, dar și modul în care pacienții percep calitatea actului medical întâmplat în această secție. Aici mă refer și la medici, și la asistente și la personalul auxiliar. Va trebui, dumneavoastră, doamna doctor și doamna asistentă șef, să vă preocupați și să luptați zilnic cu carențele de educație care vin din urmă și de civilizație, în așa fel încât să aveți un colectiv care să fie pe măsura dumneavoatră de sus până jos.‟

În cel mai scurt timp, va fi adusă o aparatură de ultimă generație din Germania pentru sterilizare: „Această aparatură de sterilizare costă undeva la peste 1 milion de euro, și este cea mai modernă sterilizare pe care o avem la ora actuală. Undeva la Târgu Mureș mai există această aparatură, în rest, noi vom beneficia de cea mai modernă metodă de sterilizare. Vom avea și o formă de sterilizare rapidă, care în câteva minute sterilizează ustensilele chirurgicale‟, precizează Constantin Mîndrilă.

În prezent, se lucrează și la fațada spitalului, se văruiește și se pun pervaze la geamuri, astfel încât Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon‟ Focșani să se apropie de imaginea modernă pe care mulți o așteaptă.

Până când noul spital va deveni funcțional, este modernizat actualul Spital Județean

În urma demersurilor președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, din 2016 până în prezent, Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” a fost dotat cu aparatură de circa 80 milioane lei. Au fost achiziționate 1 RMN și 2 computere tomograf, iar toate cele 10 săli de operație sunt reabilitate și dotate la standarde europene. „Pentru mine reprezintă o prioritate construirea unui nou spital județean. În iulie, Consiliul Județean a aprobat Nota conceptuală și Tema de proiectare pentru obiectivul „Noul Spital Județean de Urgență Focșani“. Până când noul spital va deveni funcțional, trebuie știut că actualul spital județean a primit aparatură cum nu a mai primit niciun spital județean din România, culminând cu computerul tomograf și RMN-ul”, a precizat Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here