Sunt montate parazăpezi pe drumurile naționale din Vrancea

0
203

Secția de Drumuri Naționale Vrancea a demarat acțiunea de montare a parazăpezilor care să protejeze drumurile naționale în această iarnă. Primele parazăpezi au fost montate ieri în zona localității Golești. „Am demarat acțiunea de montare a parazăpezilor în punctele situate pe drumurile naționale cunoscute ca fiind foarte critice în ceea ce privește depunerea de troiene pe carosabil, situații care duc la blocarea traficului. Anul acesta montăm parazăpezi metalice și din plasă, care au o lungime totală de 34 de kilometri”, a declarat directorul SDN Vrancea, Marian Paraschiv.

Intervențiile pe drumurile naționale vor fi realizate cu 79 de utilaje din care 18 utilaje ale SDN și 52 de utilaje închiriate conforn contractului cadru cu o societate din Suceava. Rețeaua de drumuri naționale din Vrancea are o lungime totală de 488 kilometri, fiind organizate trei baze de deszăpezire, la Focșani, Adjud, Bîrsești și trei puncte de sprijin, la Cîmpuri, Greșu și Vintileasca. Necesarul de materiale antiderapante este de 10400 tone sare, 90 tone clorură de calciu și 10 tone soluție ecologică. Până la intervențiile de deszăpezire se lucrează la punerea în ordine a drumurilor, prin efectuarea de lucrări de impermeabilizare a părții carosabile, asigurarea de scurgeri de ape, punerea în ordine a bazelor de deszăpezire, pregătirea autoutilajelor și echipamentelor din dotare, montarea semnalizării specifice pe timp de iarnă precum și montarea panourilor parazăpezi din stoc.

Cea mai mare rețea de drumuri este administrată de Baza Focșani, cu peste 330 kilometri. De aici se realizează lucrări de intervenție pe DN2 ; DN24, DN23, DN23A, DN23B , DN2N, DN2M , DN2L, DN2R. Intervențiile de aici se fac cu 42 de utilaje din care 30 sunt închiriate. În dotarea bazei sunt șase autofreze, din care trei sunt model 2015, autoutilitare, autogredere, ATB cu lamă, tractoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here