A fost desemnată societatea care va amenaja Parcul Joffre din Mărășești

0
814

Societatea Undplus SRL va executa lucrările de construcție, extindere, modernizare și renovare în cadrul proiectului „Amenajare Parc Joffre“. Societatea mai sus amintită este cea care a câștigat licitația organizată pe SEAP. Valoarea de adjudecare a licitației este de aproximativ 772 mii lei. Necesitatea acestui proiect este justificată „de caracteristicile zonei, de situația infrastructurii publice, de nevoile grupului țintă, a îndeplinirii obiectivelor strategice de revitalizare a orașului, de reducere a problemelor de mediu”. În acest context, implementarea acestui proiect „va răspunde problemelor de coeziune socială și interacțiune umană și a problemelor de mediu identificate în acest areal. Concret, se vor moderniza aleile, se vor planta arbori tineri, se vor amenaja locuri de joacă și bănci pentru odihnă și se va consolida și moderniza turnul de apă existent, simbol al acestei zone și al comunității”.

Vor fi amplasați 33 de stâlpi de iluminat fotovoltaici, plase gard ornamental-321 buc, 13 coșuri de gunoi selective o fântână arteziană, 55 de bănci-55, 2 locuri de joacă, pavele de cauciuc, ansamblu de joacă -3 bucăți. Proiectul mai prevede amplasarea a trei carusele piramidă, patru balansoare din lemn. De asemenea, va fi rebilitat turnul de apă aflat în incinta parcului și vor fi montate panouri 3D la intrările din parc.

Vă reamintim că orașul Mărășești a primit cele mai importante fonduri din istoria sa recentă pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. În total, Primăria Mărășești a primit aproximativ 18 milioane de lei ca urmare a demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Astfel, pentru organizarea evenimentului „Centenarul Primului Război Mondial – Vrancea eroică – Anul Mărăști, Mărășești și Oituz”, Guvernul României a repartizat Consiliului Județean Vrancea fonduri de 2,6 milioane lei pentru orașul Mărășești.

Pentru cele două proiecte depuse în acest sens la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, administrației locale Mărășești i-au fost alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, 2017 – 2020, suma de peste 15,1 milioane lei pentru refacerea și modernizarea străzilor din oraș. În total vor fi asfaltați aproape 17 kilometri de străzi.

Pe lângă străzile aflate în administrarea Primăriei Mărășești, au fost reabilitate și străzile de la intrarea și din centrul orașului, care fac parte din drumul județean 205 I. Acest lucru a fost posibil deoarece Consiliul Județean Vrancea a alocat 2 milioane lei pentru așternerea unui covor asfaltic pe o lungime de 3,5 km, de la drumul european E 85, intrarea în orașul Mărășești, până la sediul primăriei (strada Doinei și strada Republicii). „După realizarea acestor investiții în infrastructură, modul în care arată orașul se va schimba, iar pe străzile acestuia se va putea circula în cele mai bune condiții“, a declarat Valerică Chitic, primarul orașului Mărășești.

Sursa foto: Oana Dima

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here