Un nou premiu pentru trupa Protha

0
150

În perioada 11/13 octombrie 2019 la Centrul Cultural Mioveni a avut loc cea de a XVI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Ludicus în organizarea acestei instituții. La această ediție a fost selectată și Trupa de teatru Protha, din Panciu, cu spectacolul „Wanda” după Mihaela Mihailov și Radu Apostol, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Din distribuția spectacolului au făcut parte: Alexandra Ghimpu, Ștefania Burdușa, Crina Isac, Mihaela Rusu, Denisa Voicu, Daria Bulză Ciupercă, Ioana Piciorlung, Marina Boșcan, Alexandru Stan, George Cristea, Sebastian Crucianu, Robert Pahoncea și Andrei Antoniu.

Juriul festivalului a fost format, la această ediție, din Lorena Luchian (actor – președintele juriului), Iulia Verdeș (actor) și Laurențiu Tudor (regizor).

Acesta a acordat trupei Protha pentru spectacolul prezentat Premiul al III-lea, iar lui George Cristea premiul pentru interpretare rol masculin secundar.

Spectacolul prezentat la această ediție a festivalului a fost jucat în avanpremieră, urmând ca premiera sa să aibă loc în data de 22.11.2019, ora 19, la Teatrul Mr. Ghe. Pastia din Focșani. La premieră, costumele și scenografia spectacolului vor fi asigurate de Tania Popa, actriță la Teatrul Național București.

Spectacolul a fost prezent în festival ca urmare a derulării, în parteneriat, a proiectului de promovare a educației alternative prin teatru de către Primăria Panciu, Casa de Cultură Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic “Ioan Slavici” Panciu și Asociația Protha Panciu.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here