FOTO: Impresii de la Festivalul „Vrancea literară”

0
139

Un grup de 25 de elevi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, coordonați de doamna profesoară Nina Plopeanu, au participat la Festivalul Internațional de Creație „Vrancea literară”, organizat de Revista „Salonul literar”, în parteneriat cu Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani, vineri, 18 octombrie 2019. Domnul Culiță Ioan Ușurelu, scriitor vrâncean cunoscut și apreciat, este părintele de suflet al festivalului.

La acest eveniment excepțional, de cultură autentică, au participat scriitori din toată țara, care au fost premiați la diverse secțiuni. Simțurile și spiritul celor prezenți au fost delectate cu muzică și literatură de bună calitate, cu prezența unor oameni aleși, de toate vârstele. Vibrația deosebită, înaltă, a trăirilor, a fost susținută de cuvinte de recunoștință, de versuri, de glume inteligente.

Copiii au ascultat versuri rare („Pentru a descoperi Cerul/Bacovia a tras/O raită pin Infern”), calde, optimiste („Suflet al meu/Coborât în bernă/Ridică-ți ochii spre cer”), tandre („Noi doi/Un duet/Cochet/Într-un singur trup”), duioase („Pe crengile vieții/Voi întomna/Cu roade de aur.”) – Daniel Nicolescu, „Spovedanii nocturne”.

Impresii la cald ale copiilor:

Mihai Meiroșu, clasa a XII-a B: „A fost frumos! Am văzut oameni în vârstă pasionați de literatură. Mi-a plăcut cum poezia a fost transformată în muzică.”

Olteanu Ana-Maria, a XI-a B: „Am luat contact cu o altă lume. Cu oameni curajoși care s-au dedicat scrisului. Muzica a înviorat atmosfera. Participarea la acest eveniment a adus ceva în plus în viața mea!”

Stângă Ionelia, clasa a XI-a B: „Mi-a plăcut mult! Am învățat lucruri noi despre cultură. M-au impresionat oamenii care au vorbit frumos, vocile copiilor!”

Olteanu Florentina, 10C: „O experiență frumoasă care m-a scos din banal!”

Un regal de emoție, poezie, oameni frumoși și multă modestie!

PROF. Adriana Măimăscu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here