O femeie din Bosnia și Herţegovina se îmbracă și trăiește în roșu de peste patru decenii. Femeia obișnuiește să se îmbrace în roșu chiar și la înmormântări

0
208
Zorica Rebernik, obsessed with the red color, sits on her grave in the village of Breze near Tuzla, Bosnia and Herzegovina October 16, 2019. REUTERS/Dado Ruvic

Zorica Rebernik şi-a petrecut aproape toată viaţa în roşu şi intenţionează să poarte această culoare şi în continuare… chiar şi după ce moare, relatează Reuters.
După patru decenii în care s-a îmbrăcat din cap până în picioare numai în roşu, femeia în vârstă de 67 de ani din Bosnia şi Herţegovina a comandat pietrele funerare pentru ea şi soţul ei, Zoran – cu care s-a căsătorit purtând o rochie roşie – din granit roşu, importat din India.

Pensionara, fostă profesoară, trăieşte într-o casă roşie unde mănâncă împreună cu Zoran din farfurii roşii, beau din pahare roşii şi dorm în lenjerie de pat roşie. Chiar şi părul ei este vopsit în roşu. „Când am împlinit 18 sau 19 ani am simţit o pornire subită, puternică, de a purta roşu”, a povestit Rebernik pentru Reuters. „Nu trebuie să existe niciun sigur punct de altă culoare pe decoraţiunile din casa mea sau haine”, a adăugat bosnianca. Ea poartă ochelari de soare în nuanţe stacojii sau vermillon care îi dau „senzaţie de forţă şi putere”. Obsesia pe care Rebernik o are pentru această culoare a transformat-o într-o vedetă locală în localitatea Breze, situată în apropiere de Tuzla, în nordul statului Bosnia şi Herţegovina. „Toată lumea mă cunoaşte. Imediat ce oamenii mă văd, îmi oferă diverse lucruri roşii”, a povestit ea adăugând că ar refuza orice obiect primit cadou care nu are culoarea roşu, indiferent cât de preţios ar fi.

Zorica Rebernik obişnuieşte să meargă şi la înmormântări îmbrăcată în roşu, evitând culoarea neagră, tradiţională. Singura problemă este că soţul ei nu observă când Zorica poartă ceva nou. „Nu-mi dau seama de diferenţă. Totul este la fel”, a declarat Zoran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here