ULTIMA ORĂ! FOTO! Elevii vrânceni instruiți cum să nu devină victime ale traficului de persoane

0
290

ZIUA EUROPEANĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA

TRAFICULUI DE PERSOANE

Data de 18 octombrie este desemnată ca „Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane”.

Pentru marcarea zilei „Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane”, în cursul acestei săptămâni polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galați și ai C.P.E.C.A Vrancea au desfășurat activități informativ-preventive pe această temă cu elevi și profesori de la Liceul Teoretic Ioan Slavici din orașul Panciu, de la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu și Colegiul Tehnic Ion Mincu Focșani, precum și cu copiii din cadrul Centrelor de Asistență Socială din municipiul Focșani, care au avut loc la Modulul familial Forget me Not.

Elevii au fost informați cu privire la formele sub care se poate manifesta traficul de persoane, modalităţile de racolare, profilul traficanților, legătura dintre traficul de persoane și cel de droguri, precum și cu privire la modalităţile de prevenire a picării în capcana acestora.

Pentru o mai bună înțelegere a fenomenului de trafic și pentru fixarea recomandărilor preventive, la activități au fost prezentate filmulețe cu tematică și au fost distribuite afișe și pliante.

Traficul de persoane este sclavia erei moderne, iar la momentul actual este considerată a doua cea mai profitabilă afacere ilegală, după traficul de droguri. Unul dintre motivele pentru care această afacere este atât de profitabilă este faptul că o victimă poate fi vândută de nenumărate ori.

Aproape două treimi din traficul de persoane din Uniunea Europeană este reprezentat de exploatarea sexuală, urmat de exploatarea prin muncă și, în proporții mai mici, obligarea la cerșetorie și la comiterea de fapte ilegale, traficul de organe și țesuturi.

Comunicat al IPJ Vrancea

foto: IPJ Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here