Acțiune de amploare a polițiștilor de la Transporturi Feroviare, la trecerile la nivel cu calea ferată

0
393

O clipă de neatenție din partea șoferilor, căruțașilor și a altor categorii de participanți la trafic la trecerile la nivel cu calea ferată, poate provoca adevărate tragedii. Fie că se grăbesc și consideră că au timp să treacă peste șinele de cale ferată până să vină trenul, fie că nu aud și nu observă, sau că pur și simplu au alte preocupări în timp ce se află la volan, numărul șoferilor care se duc spre moarte și îi iau și pe alții cu ei, este destul de mare la nivelul țării. Din fericire, la nivelul județului Vrancea, în primele nouă luni ale acestui an nu au fost înregistrate accidente la trecerile la nivel cu calea ferată.

Unul dintre cele mai grave accidente feroviare s-a produs anul acesta, în aprilie, în județul Buzău. La volanul microbuzului care a dus spre moarte cinci oameni se afla un vrâncean, care s-a stins și el la câteva zile de la accident. Presa relata la momentul accidentului că bărbatul din Vrancea conducea un microbuz în care se aflau persoane venite din străinătate și care trebuiau să ajungă în Vrancea, Galați sau Brăila. În microbuzul care a fost izbit de tren la ieșirea dintr-un sat buzoian, se aflau 16 persoane. Presa relata atunci că șoferul a ignorant semnalele acustice şi luminoase şi bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată, iar maşina a fost izbită în plin şi târâtă zeci de metri. Patru oameni au murit în urma impactului, iar 12 au fost răniţi. Ulterior a decedat și șoferul, astfel că numărul morților a ajuns la cinci.

Pentru ca astfel de nenorociri să nu se mai producă, ieri, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Vrancea, împreună cu ai lor colegi de la Serviciul Rutier și Ordine Publică, au organizat o acțiune la trecerile la nivel cu calea ferată de pe raza județului Vrancea. Scopul acțiunii, care s-a desfășurat și dimineață și după-amiază, a fost acela de a preveni accidentele la trecerile la nivel cu calea ferată, dar și de a-i determina pe participanții la trafic să fie mai responsabili.

„Astăzi, 17 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Vrancea, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier și cu cei ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea vor desfășura activități în cadrul acțiunii naționale „ATENȚIE LA TREN!“, în zona stațiilor de cale ferată din județul Vrancea. Scopul acţiunii este prevenirea și reducerea victimizării populaţiei prin accidente produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Din analiza efectuată la nivelul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea privind situaţia operativă din zona trecerilor la nivel cu calea ferată s-a constatat că în primele 9 luni ale anului 2019 nu au fost înregistrate accidente, și nici în perioada similară a anului trecut. În acest context, polițiștii vrânceni vor acționa astăzi în intervalele orare 06.00 – 10.00 şi 16.00 – 18.00, în localitățile Tișița, Domnești și Sihlea, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zona trecerilor la nivel cu calea ferată”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

Rezultatele acțiunii vor fi făcute publice în această dimineață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here