VIDEO: Noi modificări în proiectul Palatului de Justiție din Focșani

0
329

Modificare în proiectul de realizare a noului Palat de Justiți din Focșani, după ce președintele Tribunalului Vrancea a cerut amânarea discuțiilor asupra proiectului PUZ-ului pentru investiție. Proiectul trebuia aprobat în ședința de ieri a Consiliului Local Focșani însă a fost retras de primarul Cristi Misăilă. Edilul a justificat decizia printr-o adresă primită de la Tribunalul Vrancea și încă o adresă de la Ministerul Justiției. Cea din urmă menționa că varianta benefică pentru realizarea Palatului de Justiției este cea fără exproprierea de terenuri de la firma PIF&LMS Company, deoarece s-ar câștiga timp în derularea investiției.

Ori, în aceste condiții, urmează noi discuții cu arhitectul care a întocmit proiectul pentru vedea care este varianta finală, dacă pot fi îndeplinite condițiile puse tot de Ministerul Justiției fără să fie realizate exproprierile. Discuțiile pe marginea proiectului de hotărăre cu PUZ-ului Palatului de Justiției au avut loc după s-a votat proiectul PUZ-ului pentru un bloc cu cinci etaje de pe strada Lupeni propus de firma de construcţii PIF&LMS Company. Consilierii s-au abținut la vot iar proiectul nu a trecut de Consiliul Local. Viceprimarul Marius Iorga a explicat că, deși apreciază eforturile făcute de firma de construcții, nu poate vota acest proiect care ar afecta realizarea noului Palat de Justiție.

Schimbările l-au surprins și pe omul de afaceri Florin Păltinuş, care a explicat că, dacă nu se menține varianta exproprierii, atunci trebuia votat PUZ-ul pentru investiția sa. Omul de afaceri a subliniat că, atât timp cât nu se face o expropriere, poate ridica un bloc un patru etaje pe teren, ținând cont că are toate avizele suplimentare de la MApN, MAI și SRI.

Potrivit proiectului, noul Palat al Justiției va avea două corpuri de clădire, pentru Tribunal și Judecătorie, cu elemente care vor fi preluate din arhitectura vechiului Tribunal Județean. Noul Palat va fi amplasat pe un teren pus la dispoziție de Consiliul Județean și va fi realizat de Compania Națională de Investiții în baza unui memorandum încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Justiției. Memorandumul încheiat în decembrie 2014 vizează consolidarea infrastructurii instanțelor de judecată aflate în municipiile reședință de județ, consolidarea infrastructurii parchetelor aflate în municipiile reședință de județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here