Liberalii au dat ședința CL Focșani pe campania electorală. Rezultatul: proiectul introducerii gazelor naturale în Mândrești și pe Aleea Căminului a fost amânat

0
1108

Extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale în Mândrești și pe Aleea Căminului a fost amânată deoarece consilierii locali PNL au preferat o întâlnire de partid decât să vină la ședința Consiliului Local. Consilierii PNL dar și Costel Bîrsan au fost la întâlnirea organizată de partid la Casa de Cultură și nu au venit măcar câteva minute la Ateneul Popular pentru a vota câteva proiecte importante pentru focșănenii cărora le cer votul. Așa este o Românie normală pentru ei, una în care datoria față de partid este mai importantă decât cetățenii care îi aleg să le reprezinte interesele.

Proiectul cu indicatorii tehnico economici pentru cele două rețele de gaze, de la Mândrești și Aleea Căminului, nu a trecut deoarece nu a fost cvorumul necesar pentru aprobarea proiectelor. Cel mai mare proiect este cel privind extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale în cartierul Mândrești, cu o valoare de peste 7,3 milioane lei. Primarul Cristi Misăilă a declarat că, săptămâna trecută, a depus studiul de fezabilitate la Distrigaz, astfel încât distribuitorul să poată demara procedurile pentru obținerea licențelor ANRE. „Noi muncim, iar alții sunt în campanie electorală”, a spus primarul Misăilă.

Studiul realizat de firma angajată de primărie arată că doar valoarea lucrărilor de construcții montaj este de 5,9 milioane lei, în cazul conductei din cartierul Mândrești și 120 mii lei pentru Aleea Căminului. La această sumă se adaugă costurile cu branșamentele individuale, care vor trebui achitate de fiecare utilizator final al rețelei de alimentare cu gaze naturale. La Mândrești, rețelele de distribuție a gazelor naturale vor avea o lungime totală de peste 11 kilometri, iar lucrările de construire sunt estimate să dureze circa 15 luni. „Studiul de fezabilitate tratează soluția alimentării celor 695 de gospodării de pe raza cartierului Mândrești și a societăților comerciale cu activități de producție din zonă. Studiul tratează soluțiile de alimentare și realizarea de rețele de distribuție a gazelor naturale totalizând o lungime de 11200 metri”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

Reamintim că primarul Cristi Misăilă le-a promis locuitorilor din Mîndrești că acest cartier va fi racordat la rețeaua de gaze. În discuțiile cu locuitorii cartierului, edilul a explicat că întârzierea în realizarea acestei investiții a fost cauzată de absența licenței pentru furnizarea gazelor naturale în Mîndrești. Astfel, inițial, licențele pentru furnizarea gazelor au fost acordate în baza codurilor SIRUTA (Sistemul Informatic al Registrului Unităților Teritorial – Administrative) al localităților. Iar Mîndreștiul are alt cod decât Focșaniul, deși este un cartier al municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here