GALERIE FOTO: Fotbal pentru suflet – Copiii Focșaniului, la unison cu cei ai țării: „Hai Româniiiiaaa!”

0
306

Naționala României a avut o susținere cu totul specială în meciul de mare importanță pentru calificarea la turneul final al Campionatului European jucat marți, 15 octombrie, de la ora 21:45, în compania Norvegiei. Aproape 30 de mii de copii din țară, între care și peste 700 de focșăneni însoțiți de profesori, antrenori, părinți, alături de care s-a aflat primarul Cristi Valentin Misăilă, au luat parte la un eveniment memorabil pentru ei. Și pe care l-au făcut memorabil prin modul excepțional în care au fost alături de fotbaliștii din teren.

Primarul Cristi Valentin Misăilă a precizat că în întreaga acțiune de susținere a echipei naționale este vorba doar despre sport! Deplasarea la București a fost oferită de Primăria Focșani prin clubul municipalității, CSM Focșani 2007, secțiunea Sportul pentru toți! Deplasarea în capitală s-a făcut cu mijloace de transport asigurate de Societatea de Transport Public Local.  Cum a fost ne-au spus doi dintre însoțitorii copiilor focșăneni, fotbaliști sau doar iubitori de fotbal!

Elvis Ilaș, antrenor la CSM Focșani 2007: ”A fost ceva extraordinar să văd 29844 de copii împreună cu antrenori și însoțitori de grup. Copiii clubului nostru s-au simțit bine. Plecarea din Focșani a fost organizată perfect. A fost stabilit un record în materie de spectatori copii, care s-au bucurat enorm. Atmosfera pe stadion a fost incredibilă! De la agonie la extaz și iar agonie, micuții noștri au făcut ceea ce ar trebui să facem toți când mergem la un meci: să încurajăm echipa națională, nu să ne preocupe alte lucruri! Să auzi aproape 30000 de mii de copii cântând Imnul României este o senzație pe care nu o poți descrie în cuvinte! Hai România! Mulțumim tuturor celor care s-au ocupat de tot pentru a vedea acest meci!”

Florin Tudosă, director la Școala 3 Focșani, profesor de sport, arbitru și observator de fotbal: ”De la Școala noastră am mers 50 de copii cu cinci cadre didactice. Pentru elevi, dar și pentru noi, cadrele didactice a fost un moment încărcat de mare emoție: am fost acolo unde echipa României avea nevoie de noi, ne-am bucurat la reușite și ne-am întristat când au egalat norvegienii. Am fost parte a unei mări de copii care au simțit românește, într-o seară de care ne vom aminti mereu. Mai ales copii își vor aminti cu drag multă vreme. Ne bucurăm că am fost parte a acestui eveniment!”

O asistență de aproape 30 de mii de copii, între care peste 700 de focșăneni, nu știu dacă a intrat în cartea recordului ca număr! Dar într-o carte a recordurilor – fie și ipotetică – a trăirilor pentru fotbal și țară cu siguranță a intrat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here