Directorul general al FMI, către femei: Niciodată să nu acceptaţi să fiţi plătite mai puţin decât bărbaţii

0
145

Noul director general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, le-a cerut, marţi, femeilor, să nu accepte niciodată un salariu mai mic decât al colegilor bărbaţi şi a remarcat că acestea „încă trebuie să muncească mai din greu doar pentru a fi egale”, relatează agenţia EFE. „Nu acceptaţi niciodată să fiţi plătite mai puţin decât colegii voştri bărbaţi, niciodată”, a spus Georgieva la o discuţie legată de femei şi conducere, în cadrul adunării anuale a FMI. Georgieva, de 66 ani, a subliniat că încă nu se pune problema de a ignora genul. „Nu suntem încă în situaţia în care putem ignora genul. Femeile încă trebuie să muncească mai din greu decât bărbaţii pentru a fi egale”, a subliniat ea.

Economista din Bulgaria, care a înlocuit-o în octombrie pe franţuzoiaca Christine Lagarde, este a doua femeie în fruntea instituţiei financiare în cei 75 de ani de la înfiinţarea acesteia şi prima care provine dintr-o economie emergentă.
„Avem o responsabilitate în cadrul instituţiilor pentru a demonstra că egalitatea de gen nu este numai un lucru bun ce trebuie făcut, dar este fantastic pentru a obţine rezultate”, a adăugat Georgieva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here