O „banală” enterocolită a fost de fapt o tumoră cu metastaze. Dar Mara nu a împlinit nici 9 ani și are nevoie de noi!

0
94094

Pentru mine, pentru noi, septembrie înseamnă un nou început, înseamnă o nouă etapă pentru puii noștri, încep școala, se bucură și încearcă să se descopere și să descopere. Nu și pentru Mara.

Pentru Mara, septembrie a început cu o „banală” enterocolită, o răceală și o ușoară balonare. Tania, mama ei, a dus-o la medicul de familie să vadă ce e cu micuța, mai avea o săptămâna și începea școala, astfel că trebuia repede, repede să o pună pe picioare. A urmat tratamentul pentru enterocolită la indicația medicului, însă durerea și balonarea nu voiau să plece din burtica Marei. Atunci au decis să se întoarcă la medicul de familie, pentru altă rețetă, o nouă medicație sau orice altceva care să o lase pe Mara să meargă la școală.

Medicul însă nu a schimbat tratamentul, ci a trimis-o pe Mara către Spitalul Clinic de urgență Grigore Alexandrescu din București. Medicii de aici au decis că este nevoie de investigații mai amănunțite. Un prim ecograf a evidențiat monstrul din burtica ei, însă au tot sperat că e ceva greșit și au trimis-o către computer tomograf. Cel din urmă avea să pună diagnosticul de tumoră abdominală cu determinări secundare pulmonare și hepatice. Vă veți întreba, când a avut timp și de metastaze?!

Știți cumva vreo tumoră care să ne întrebe ce să facă cu organismul nostru?! Știți cumva vreun cancer care să ne ceară voie?!

Tumora s-a instalat în trupul firav al micuței Mara și a început să mănânce din el, nu doar ea, ci și puii ei, metastazele.

Din septembrie, Mara așteaptă să meargă la școală, însă nimeni nu îi spune când. Nimeni nu îi spune când nu va mai avea dureri, nimeni nu îi spune când se vor termina vărsăturile din cauza citostaticelor. Nimeni nu îi spune nimic.

Nici rezultatul examenului histopatologic nu avea să vină cu alte vești mai bune pentru Mara și părinții ei. Redare parțială din buletinul examenului histopatologic:

Fragmentele biopsice analizate din tumora epiploică prezintă proliferare celulară malignă cu arhitectură solidă și trabeculară alcătuită din celule rotund-ovalare sau fusiforme de talie medie, cu citoplasmă clară sau slab bazofilă, cu nuclei ovalari… posibil Sarcom Ewing.”

Mara rămâne tot în spital și tot fără răspuns.

Mara este un copil vesel, Mara este un copil care nu își dorește nimic mai mult decât să se întoarcă la școala, iar părinții ei își doresc copilul înapoi acasă.

Până vor primi răspunsurile de la clinicile din afara țării, noi nu putem aștepta, noi nu vărsăm de la citostatic, noi nu suntem pe holurile spitalelor, noi suntem acasă lângă copiii noștri și putem lupta pentru Mara!

Conturile unde puteți face donații direct sunt:

Cont în euro:

Titular cont: Tania Precup

RO65PIRB1700157128003000

Cont deschis la First Bank

Cont lei:

Titular cont: Mara Precup

IBAN: RO06PIRB1700550289001000.

Cont deschis la First Bank

Cazul este coordonat de Asociația hope and love for life – https://www.facebook.com/hopeandloveforlife/

Împreună putem să luptăm cu și pentru Mara, ca să distrugă monstrul care a pus ghearele pe organismul ei micuț.

Până vin veștile din afară, noi putem să strângem banii necesari investigațiilor, procedurilor și terapiilor pentru a o salva pe micuța Mara!

Mara nu a împlinit nici 9 ani, abia pe 18 octombrie îi împlinește! Împreună putem să o salvăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here