Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, ales Raportor în cadrul Adunării Parlamentare a NATO

0
257

Angel TÎLVĂR: Mă onorează desemnarea mea ca raportor într-un domeniu prioritar al activității AP NATO. Este o recunoaștere a contribuției României, în cadrul adunării alianței. De-a lungul carierei mele politice, am promovat parteneriatul transatlantic și integrarea europeană și euro-atlantică a României.

În perioada 11-14 octombrie 2019, la Londra, a avut loc cea de-a 65-a Sesiune Anuală a Adunării Parlamentare (AP) a NATO, eveniment ce a reunit parlamentari din statele membre NATO și din statele cu statut de asociat sau de observator NATO, precum și oficiali ai NATO și experți internaționali în domeniul securității și apărării.

În cadrul Sesiunii Anuale de la Londra, domnul deputat Angel TÎLVĂR, Vicepreședinte al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO și membru al Comisiei pentru Dimensiunea Civilă a Securității, a fost ales, prin vot, în unanimitate, Raportor al Subcomisiei pentru Guvernanță Democratică, din cadrul Comisiei pentru Dimensiunea Civilă a Securității a AP NATO. Adunarea Parlamentară a NATO s-a reunit în cadrul unei Sesiuni Plenare, la care au participat doamna Madeleine Moon, Președintele AP NATO, domnul Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, precum și înalți oficiali din partea țării gazdă.

AP NATO are un rol important în sensibilizarea parlamentarilor față de problemele de apărare şi securitate, fiind un forum în care legislatorii se întâlnesc pentru a discuta teme de actualitate, a schimba opinii şi a clarifica punctele de vedere ale celorlalți.

Cei 15 ani care s-au scurs de la data la care ne-am ocupat locul cuvenit în cadrul Tratatului Atlanticului de Nord au dovedit, deopotrivă, atât seriozitatea cu care statul român își respectă statutul său de membru cu drepturi şi obligații absolut egale cu ale celorlalți aliați, cât şi justețea deciziei de a ne recunoaște aportul important în cadrul acestui parteneriat.Securitatea euro-atlantică este un obiectiv prioritar al AP NATO, pentru că se referă la responsabilitățile, protecția și bunăstarea civililor. Mulțumesc colegilor din delegațiile naționale pentru votul dat. Voi face în continuare, tot ceea ce îmi stă în putere, pentru o abordare proactivă în promovarea valorilor democratice, în cadrul comunității euro-atlantice și nu numai, pentru că problematica pusă în discuție în comisie este o responsabilitate globală”, a declarat deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr.

Comunicat de presă

15 octombrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here