SUA – Un câine dispărut de acasă la vârsta de 2 ani a fost găsit de proprietara sa după 12 ani

0
102

O căţeluşă în vârstă de 14 ani, dispărută în urmă cu 12 ani, a revenit la proprietara sa datorită unei organizaţii pentru salvarea animalelor, relatează UPI.

Dutchess, o căţeluşă terrier s-a pierdut la 28 februarie 2007 după ce a fugit din locuinţa în care trăia, în oraşul Boca Raton din Florida. Proprietara sa, Katheryn Strang, a călătorit două zile din statul Florida până la un adăpost de animale din Pittsburgh pentru a se reîntâlni cu Dutchess. Câinele a fost găsit săptămâna trecută, flămând şi tremurând, sub o magazie, şi a fost dus la adăpostul de animale Humane Animal Rescue. Dutchess avea implantat un microcip cu datele proprietarei sale şi astfel angajaţii adăpostului au reuşit să o contacteze pe Strang. ”Această poveste uimitoare s-a desfăşurat şi iată-le împreună”, a declarat Torin Fisher, consilier în cadrul adăpostului. ”Acesta este motivul pentru care sunt aici în fiecare zi. Este o senzaţie excelentă să îi ajut pe proprietari să îşi găsească animalele. Este uimitor”, a adăugat Fisher.

Strang a declarat că a fost şocată când a aflat că Dutchess este în viaţă. ”Sunt fericită că am găsit-o. Am plâns aşa multe nopţi fără ea”, a povestit ea reporterilor.

”Mi-am păstrat speranţa şi am plătit pentru microcip în fiecare an”, a adăugat Strang.

Doar 4% dintre animalele găsite fără stăpân şi aduse în adăpost în anul 2018 erau microcipate, a precizat organizaţia pentru salvarea animalelor Humane Animal Rescue.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here