Cât tupeu! Liberalii se laudă cu Catedrala din Focșani, după ce au făcut tot posibilul să blocheze construcția

0
1045

Liberalii au comis-o din nou! După ce, în timpul Festivalului Bachus, s-au tras în poză în Piața Unirii deși, vorba comentatorilor, au „îndemnat cetățenii să boicoteze festivalul”, duminică seara au avut tupeul de a posta pe Facebook o fotografie cu Catedrala Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Focșani. De ce tupeu? Pentru că liberalii s-au opus permanent alocării banilor pentru realizarea construcției lăcașului de cult.

Iar în prag de mare sărbătoare fac pe mironosițele, așteptându-se ca vrâncenii, focșănenii să uite piedicile puse de consilierii liberali în ședințele unde se discutau problemele ridicate de oficialii bisericii pentru ca zona să fie dotată cu utilități pentru toți enoriașii care vin la slujbă. Chiar anul acesta, la discuțiile din Consiliul Local pentru alocarea banilor necesari construcției catedralei, liberalii focșăneni au cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi. Nu au ținut cont de explicațiile preotului paroh de la Catedrală, Florentin Răuță, care le-a oferit detalii la fiecare întrebare despre construcția catedralei. Liberalii s-au înverșunat, așa cum au făcut și cu alte proiecte discutate în Consiliul Local referitoare la Catedrală. Un exemplu este alocarea unui teren adiacent Punctului termic nr. 19, în vederea amenajării unor spații cu destinație social – filantropică. Aceasta deși jumătate din punctul termic era deja atribuit în folosința gratuită Parohiei. Din păcate însă, consilierii locali liberali au respins solicitarea Parohiei, acest proiect necesitând două treimi din voturi. Iar acum, în ciuda opoziției pe care au făcut-o până acum, liberalii se laudă cu Catedrala.

Este josnic politicianismul peneliștilor, care dovedesc încă o dată că nu interesele vrâncenilor îi preocupă, ci doar cele de partid.

Proiectul Catedralei a fost demarat în anul 2000, la inițiativa lui Marian Oprișan și la solicitarea mai multor enoriași, dar și a clerului, care reclama că Vrancea nu are o Catedrală Ortodoxă. Pentru aceste lucrări au fost alocate fonduri în perioada 2001-2004. După 2004, investiția a fost sistată de puterea PNL – PDL, așa cum s-a întâmplat și cu celelalte investiții aflate în derulare în județ, la vremea aceea. Lucrările la Catedrala Nașterii Maicii Domnului și a Sfintei Cuvioase Parascheva au fost reluate în 2008. Catedrala Sfânta Cuvioasa Parascheva a prins contur după ce, în anul 2014, au fost montate turlele mici și turla mare, iar în 2015 au fost executate lucrări de închidere a acestor turle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here