Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți“ Vrancea a îmbrăcat straie de sărbătoare

0
631

Deschiderea festivă a Zilelor Casei Corpului Didactic Vrancea a avut loc la sediul instituției, activitate la care au fost invitați reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, ai Consiliului Județean, inspectori școlari precum și directorii colaboratori ai instituției. Momentele artistice au fost asigurate de elevii Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau“ și de Corul ,,Jeunesses” al Liceului de Arte ,,Gheorghe Tattarescu” Focșani. Sub noua conducere a instituției „Casa Corpului Didactic Vrancea își propune să revină printre adevărații beneficiari, respectiv profesorii din toate sferele de activitate din învățământ, pornind de la educatori și ajungând la profesori sau la personalul didactic cu funcție de îndrumare și control“, a transmis profesorul Adrian Atarcicov, directorul instituției.

Prezent la festivitatea de deschidere a Zilelor CCD Vrancea, Ionel Cel Mare, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, și-a amintit cu emoție faptul că pregătirea sa de bază este cea de dascăl, iar la origini este din comuna Soveja, la fel ca patronul spiritual al instituției, Simion Mehedinți.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea a fost prezent inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru, care a transmis toate gândurile cele bune din partea IȘJ și a precizat că susține activitățile de formare continuă, cât și cele cultural-artistice.

Conform informațiilor transmise de profesorul-metodist George Panțică, în partea a doua activității metodico-știintifice, a fost organizat Seminarul cu responsabilii de formarea continuă din unitățile școlare vrâncene. La această activitate, a fost prezent un număr impresionant de cadre didactice, sala mare de festivități a IȘJ fiind neîncăpătoare.

Pe parcursul acestei săptămâni se vor mai derula și alte activități precum: astăzi, 15 octombrie, de la orele 11:00, în sala de conferințe a CCD va avea loc activitatea Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți“ Vrancea – leagănul dăscălimii vrâncene; mâine, 16 octombrie, va avea loc consfătuirea bibliotecarilor școlari și profesorilor documentariști din județul Vrancea; joi, pe 17 octombrie vor fi prezentate ofertele de formare, va fi o expoziție de carte „Regalitatea în România“ și se vor desfășura activități în filialele CCD Adjud, Panciu și Vidra.

Vineri, 18 octombrie va fi dedicată activităților din filiala CCD Dumitrești. Activitățile din cadrul Zilelor CCD Vrancea sunt coordonate de profesorul Adrian Atarcicov, profesorul-metodist George Panțică și Stela Stănoiu, bibliotecar-documentarist.

POZE de la festivitate AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here