Profesorii de Religie vrânceni s-au întrunit în consfătuire

0
405

Consfătuirea anuală a profesorilor de Religie din județul Vrancea s-a desfășurat vineri, 11 octombrie 2019, la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din municipiul Focșani. Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Alături de Înaltpreasfinția Sa s-au aflat consilierul eparhial al Sectorului Cultural-educațional, Pr. Prof. Cristian-Marius Dima, inspectorul de Religie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Prof. Melania Pătrășcanu, precum și protoiereii Protopopiatelor Focșani I, Focșani II și Panciu. Dna Insp. Melania Pătrășcanu a prezentat o diagnoză a activității profesorilor de Religie vrânceni și noutățile anului școlar 2019-2020, reamintind necesitatea intensificării cooperării dintre Școală și Biserică, prin încheierea de parteneriate între unitățile de învățământ și parohii.

În cuvântul rostit la finalul consfătuirii, Arhiepiscopul Ciprian a subliniat misiunea specială a profesorului de Religie în școala românească. „Dumnezeu să vă întărească și în voință, și în dorința de a face cât mai mult pentru copiii dumneavoastră din familie, dar și pentru copiii de la școală. Cei mai mulți aveți o dublă calitate: părinți trupești ai copiilor din familie și părinți ai celor pe care i-ați adoptat duhovnicește, mai ales că, dintre profesorii de Religie de aici și de la Buzău, un număr semnificativ sunt preoți. Pentru preotul profesor de Religie este un avantaj faptul că el are posibilitatea să îmbine cateheza cu actul educațional, atât la amvon, cât și la catedră. Aceasta nu înseamnă că cei care sunteți mireni ați fi lipsiți de importanță. Nicidecum. Spre deosebire de toate celelalte cadre didactice – și aceasta o spun nu pentru minimaliza rolul lor în școală –, dumneavoastră urmăriți nu doar oferirea de informații, ci formarea, pe baza valorilor creștine, a oamenilor deplini pentru societate și Biserică”, a afirmat Ierarhul locului.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, au fost evidențiate proiectele derulate de Asociația profesorilor de Religie „Cuvânt și faptă” Vrancea, condusă de Prof. Mihaela Păun, în calitate de președinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here