Inginerul Marian Paraschiv, numit director general regional în cadrul DRDP Focșani

0
2231

Inginerul Marian Paraschiv a fost numit director general regional în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Focșani. Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale a Acționarilor (AGA) din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR). Tot în ședința AGA de vineri a fost aprobată și numirea lui Marian Daniel Țiclea în funcția de director în cadrul DRDP Focșani.

Vă reamintim că CNAIR a decis în cadrul Adunării Generale a Acționarilor (AGA), din data de 30 iulie 2019, înființarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Focșani. Decizia a fost luată după mai multe demersuri făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care a motivat că este necesară această Direcție pentru eficientizarea activităților de întreținere dar în special pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor naționale din regiune.

Nou înființata DRDP Focșani va avea în administrare drumurile naționale din județele Vrancea, Buzău, Brăila, Galați și Vaslui. Practic, în acest context, DRDP Focșani va prelua o parte din patrimoniul DRDP Iași, în cazul județelor Vrancea, Galați și Vaslui, o parte din patrimoniul DRDP Constanța, în cazul județului Brăila și o parte din patrimoniul DRDP București, în cazul județului Buzău.

Într-un comunicat de presă din luna iunie, CNAIR arăta că „înființarea acestei regionale este imperativ necesară pentru realizarea în bune condiții a activității CNAIR din teritoriu. Trebuie menționat că DRDP Iași are în administrare 3600 km de drumuri naționale de pe suprafața administrativă a 8 județe din nord-estul țării, iar prin înființarea DRDP Focșani se are în vedere eficientizarea intevențiilor drumarilor în această zonă a țării indiferent de anotimp.”

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că odată cu înființarea DRDP Focșani, administrarea drumurilor naționale din regiune va fi una mult mai eficientă și va avea un rol determinant în special pentru modernizarea drumurilor naționale din regiune, dar și construirea de autostrăzi și drumuri expres. „Avem un rol determinant în regiune, suntem cel mai important nod rutier din zona de Sud Est a țării, suntem cei care am realizat prima trecere peste munții Carpați după 1989, prin reabilitarea și modernizarea DN 2D Focșani-Ojdula-Târgu Secuiesc. Practic, odată cu realizarea acestui drum, s-a asigurat legătura dintre Transilvania și județele din sud estul țării, respectiv Vrancea, Brăila, Galați, Ialomița, Constanța și Tulcea. De asemenea, cred că, odată cu înființarea DRDP Focșani, administrarea drumurilor naționale din regiune va fi una mult mai eficientă și va avea un rol determinant în special pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor naționale din regiune, dar și pentru realizarea unor obiective de infrastructură de importanță deosebită cum ar fi realizarea Drumului Expres în regim de autostradă Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava, realizarea Drumului Expres – Focșani-Brăila-Galați și mai departe cu conexiune la Tulcea și Constanța, dar și construirea podului peste Dunăre de la Brăila. Totodată, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Focșani va avea o activitate mult mai eficientă dacă ținem cont că distanța dintre Focșani și Galați este una considerabilă față de Iași“, a afirmat Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here