Cât va costa proiectul de racordare la gaze a cartierului Mândrești

0
719

Peste 7,3 milioane lei este efortul pe care îl va face Primăria Focșani pentru extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale în cartierul Mândrești. Indicatorii tehnico economici ai investiției pe care o va finanța municipalitatea vor fi discutați în ședința extraordinară a Consiliului Local care va avea loc în această săptămână. Documentația realizată de firma angajată de Primărie arată că este estimat un cost de implementare de 7,3 milioane lei pentru această investiție, din care valoarea lucrărilor de construcții montaj este de 5,9 milioane lei. La această sumă se adaugă costurile cu branșamentele individuale, care vor trebui achitate de fiecare utilizator final al rețelei de alimentare cu gaze naturale. Rețelele de distribuție a gazelor naturale vor avea o lungime totală de peste 11 kilometri, iar lucrările de construire sunt estimate să dureze circa 15 luni. „Studiul de fezabilitate tratează soluția alimentării celor 695 de gospodării de pe raza cartierului Mândrești și a societăților comerciale cu activități de producție din zonă. Studiul tratează soluțiile de alimentare și realizarea de rețele de distribuție a gazelor naturale totalizând o lungime de 11200 metri”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

Documentația care va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Local este o confirmare a acțiunilor întreprinse de primarul Cristi Misăilă pentru a asigura racordarea acestui cartiere la rețeaua de gaze. Primarul Cristi Misăilă le-a promis locuitorilor din Mîndrești, în discuțiile de la formarea bugetului local pentru 2019, că acest cartier va fi racordat la rețeaua de gaze. În discuțiile cu locuitorii de aici edilul a explicat că întârzierea în realizarea acestei investiții a fost cauzată de absența licenței pentru furnizarea gazelor naturale în Mîndrești. Astfel, inițial, licențele pentru furnizarea gazelor au fost acordate în baza codurilor SIRUTA (Sistemul Informatic al Registrului Unităților Teritorial – Administrative) al localităților. Iar Mîndreștiul are alt cod decât Focșaniul, deși este un cartier al municipiului.

Acum, după realizarea studiului de fezabilitate, municipalitatea va continua discuțiile cu distribuitorul de gaze naturale pentru a stabili modul în care va fi derulată investiția, condițiile în care aceasta trebuie realizată. Primarul Cristi Misăilă ne-a precizat că, în acest timp, urmează să fie obținută licența de la ANRE pentru furnizarea de gaze în acest cartier al municipiului.

De asemenea, tot în ședința extraordinară a Consiliului Local se va discuta despre extinderea rețelei de gaze naturale pe Aleea Căminului. Această investiție va fi realizată cu fonduri de la bugetul local și o mică finanțare din partea distribuitorului de gaze. Valoarea investiție a fost estimată la 160 mii lei, din care 120 mii lei vin de la bugetul local al Focșaniului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here