A fost lansat primul hub antidepresie din România

0
231

Primul hub antidepresie din România – depreHUB – a fost lansat joi.

Este vorba despre un proiect naţional, iniţiat cu scopul de a reuni, sub cupola unui nou concept în România, totalitatea serviciilor de prevenire a depresiei şi anxietăţii, evaluare e-health, diagnostic, intervenţie şi reintegrare psiho-socială.

Potrivit unui comunicat de presă, acest proiect se adresează atât pacientului cu depresie sau anxietate, cât şi persoanelor cu risc emoţional, prin servicii multidisciplinare: evaluarea, diagnostic şi tratament online şi face to face; servicii sociale de psihoterapie gratuită; workshop-uri de conştientizare şi prevenţia recidivei; grupuri de suport pentru depresie, anxietate, atacuri de panică; consiliere nutriţională, sportivă, juridică, vocaţională; tehnici şi terapii alternative; programe de reintegrare socio-profesională.

Componenta de terapie ştiinţifică online a depresiei şi anxietăţii este susţinută prin intermediul platformelor partenere Depreter şi Paxonline. Proiectul este susţinut de psihologul Yolanda Creţescu, prin Asociaţia Happy Minds. Yolanda Creţescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că acest hub s-a dorit a fi „o umbrelă de specialişti”. „Depresia şi anxietatea sunt două boli foarte complicate, ca atare a apărut depreHUB, care s-a dorit a fi o umbrelă de specialişti. (…) Vom creşte parteneriate atât cu ONG-urile, cât şi cu instituţiile abilitate, suntem în discuţii cu Ministerul Sănătăţii, cu corporaţiile, cu sistemele medicale private. (…) DepreHUB îşi propune, atât prin TelVerde, cât şi prin platformele de înaltă performanţă, să aducă prevenţie şi screening imediat pentru orice român”, a susţinut ea.

O altă componentă importantă a proiectului este cea dedicată mediului de business şi corporaţiilor care vor să investească în bunăstarea emoţională a angajaţilor. TelVerde 0800.0800.20 poate fi apelat de persoane care au atacuri de panică, anxietate ori depresie. Peste 50 de absolvenţi şi studenţi ai facultăţilor de psihologie au fost învăţaţi să asigure suport primar în situaţii de criză emoţională prin intermediul acestei linii telefonice gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here