Doi fraţi, care s-au “războit” cu şapte poliţişti, trimişi în judecată. Unul dintre ei i-a spus unui polițist că “îl va tăia cu sabia şi o să-i mănânce carnea”

0
1783

Doi fraţi din comuna Vânători, unul de 20 de ani şi celălalt de 22 de ani, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvarşirea infracţiunii de ultraj prin ameninţare. Victimele celor doi zmei au fost şapte poliţişti cărora inculpaţii le-au adresat ameninţări chiar în sediul Poliţiei Municipiului Focşani.

Conform rechizitoriului, faptele au fost comise la data de 14 septembrie a.c în jurul orei 24.00. Din anchetă a rezultat că anterior comiterii faptelor, fraţii au băut bine şi s-au distrat până târziu în noapte la locuinţa lor din comuna Vânători. Intrucât ascultau muzică foarte tare, un vecin al acestora a mers la imobilul în care ei locuiesc şi i-a rugat să reducă volumul deoarece este târziu şi deranjează. Observaţia vecinului i-a deranjat pe petrecăreţi, în special pe fratele mai mic, care a devenit agresiv şi a vrut să-l lovească pe vecinul care le-a atras atenţia, dar nu a reuşit. Urmare a acestei situaţii s-a sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie. Oamenii legii au mers la intervenţie într-un număr mai mare întrucât ştiau că au de-a face cu două persoane recalcitrante. Fraţii nu s-au speriat la vederea poliţiştilor şi au continuat să facă scandal.

Întrucât nu puteau fi calmaţi, cei doi inculpaţi au fost încătuşaţi şi aduşi la sediul Poliţiei Municipiului Focşani pentru a da explicaţii. Nici aici spiritele nu s-au calmat. Fraţii au continuat să îi ameninţe pe oamenii legii cu acte de violenţă, dar şi cu moartea. Fratele mai mic i-a spus unuia dintre poliţişti că “îl va tăia cu sabia, îi va mânca carnea şi îi va arunca cadavrul în pădure”, iar altuia i-a spus că “îi va da un pumn şi îi va împrăştia creierii pe pereţi”.

Într-un final fraţii s-au mai calmat şi au fost audiaţi. Cel de 20 de ani nu a mai fost lăsat să plece acasă întrucât pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. O zi mai târziu el a ajuns în faţa judecătorilor de la Judecătoria Focşani cu propunere de arestare preventivă şi a primit mandat pentru 30 de zile. “(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului D(…) L(…), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de infracţiunilor de ultraj, prev.de art. 257 alin. 1 şi 4 C.penal, raportat la art. 206 C.penal (7 infracţiuni), cu aplicarea art. 38 alin.1 şi art. 41 alin.1 C.penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.09.2019 până la data de 14.10.2019 inclusiv (…)”, a fost decizia judecătorilor de la Judecătoria Focşani din data de 14 septembrie a.c. După această soluţie nefavorabilă, inculpatul a făcut contestaţie, iar dosarul său a ajuns la Tribunalul Vrancea. Nici aici judecătorii nu au fost mai indulgenţi, astfel că tânărul a rămas în arest. Măsura urmează să-i fie verificată zilele acestea. Fratele său de 22 de ani nu a fost arestat pentru că a fost un pic mai paşnic, dar a fost şi el pus sub control judiciar de către proccurorul de caz. Astfel, i s-au impus o serie de obligaţii pe care dacă nu le va respecta ar putea ajunge lângă fratele său mai mic. La audieri, cei doi fraţi de 21 şi 23 de ani nu au recunoscut comiterea faptelor retinute în sarcina lor.

Conform unor surse, tânarul de 20 de ani care a vrut să “muşte” din poliţişti a mai avut probleme cu legea. La momentul comiterii faptelor de ultraj, el era în libertate de câteva săptămâni, după ce a ispăşit o pedeapsă pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi viol. Faptele ar fi fost comise în luna octombrie a anului 2015. Tânărul, care atunci era minor, împreună cu un alt băiat, ar fi violat o fată bolnavă şi apoi i-ar fi luat şi telefonul mobil, motiv pentru care s-a reţinut şi infracţiunea de tâlhărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here