Bărbatul drogat care a bătut doi asistenți în Secția Psihiatrie, trimis în judecată

0
559

Focșăneanul de 30 de ani, care la începutul lunii septembrie a.c. a făcut scandal în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Focșani și a lovit doi asistenți medicali, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. El este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de lovire sau alte violențe.

Bărbatul a ajuns la spital, însoțit de membri ai familiei, în data de 4 septembrie 2019, întrucât i-a fost foarte rău. Conform rechizitoriului prin care s-a dispus trimiterea în judecată, în timp ce se afla în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, i-a lovit pe cei doi asistenți medicali și le-a cauzat leziuni ce au necesitat pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale, respectiv 5-6 zile îngrijiri medicale. Când a ajuns la spital, focșăneanul era drogat. Din analize a rezultat că a consumat marijuana și cannabis. În momentul în care cadrele medicale i-au cerut să își dea jos un lănțișor pe care îl avea la gât și să îl dea familiei, întrucât în Secție nu este permis accesul cu astfel de obiecte, bărbatul a devenit agresiv și a lovit cadrele medicale. După scandal, bărbatul a rămas internat până s-a mai liniștit, iar între timp anchetatorii au dispus reținerea lui și l-au propus instanței de judecată pentru arestare. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au cerut judecătorilor internarea inculpatului într-o unitate specializată, solicitare care a fost admisă de instanță. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. În baza art. 247 alin. (1) şi art. 248 alin. (9) C. proc. pen., dispune internarea medicală provizorie a inculpatului S (…) V (…)- I (…), într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. În baza art. 248 alin. (9) C. proc. pen., dispune efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice cu privire la inculpat de către Serviciul de Medicină Legală Vrancea”, au hotărât judecătorii de la Judecătoria Focșani în data de 20 septembrie a.c.

Focșăneanul nu este la prima abatere. Infracțiunile în care a fost implicat în spital au fost comise în stare de recidivă postexecutorie. Ultima condamnare a fost de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de viol și a ieșit de după gratii în luna martie a.c. Bărbatul a mai avut o condamnare de 3 ani în anul 2010 pentru tâlhărie, o alta de 3 ani și 6 luni primită în anul 2011 tot pentru tâlhărie, iar în 2016 a primit pedeapsa de 3 ani pentru viol. Surse oficiale spun că focșăneanul a mai avut condamnări și în străinătate pentru infracțiuni de furt, tâlhărie și infracțiuni care implică constrângerea psihică, șantaj sau hărțuire.

Totodată, în timp ce se afla după gratii în executarea pedepsei de 3 ani pentru viol, inculpatul a mai fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, victime fiind alți deținuți. Pe unul dintre aceștia inculpatul l-a lovit cu un scaun în cap.

Dosarul în care va fi judecat pentru lovirea celor doi asistenți medicali a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani și urmează să treacă prin faza de Cameră Preliminară, urmând apoi să înceapă judecata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here