GALERIE FOTO: Interviu scurt, dar exclusiv, cu Gipsy Kings: „Ne place vinul!”

0
846

Și în acest an, Festivalul Internațional al Viei și Vinului Bachus a scos oamenii în Piața Unirii. De 27 de ediții, Consiliul Județean Vrancea organizează acest festival în cinstea lui Bachus, astfel încât oamenii să mai aibă parte și de distracție, nu doar de muncă. Nicu Paleru, Maria Ciobanu, Ion Paladi, Alb&Negru, Alina Eremia, Feli și Carla’s Dreams sunt doar câțiva dintre artiștii care au urcat pe scenă în fața cetățenilor în cele patru zile de sărbătoare. Duminică, în ultima zi de festival, trupa Gipsy Kings a venit de peste mări și țări ca să încânte urechile iubitorilor de muzică bună. În weekend nu aveai loc să arunci un ac în Piața Unirii din Focșani, nu au contat nici picăturile de ploaie și nici temperaturile scăzute din termometre. Mulți festivalieri au ales să se încălzească cu un pahar de vin fiert sau cu o pastramă de oaie cu mămăliguță… un deliciu!

Scurt interviu cu Gipsy Kings

Sunt rare momentele în care artiștii internaționali ne trec pragul, și nu se poate decât să ne bucure atunci când auzim că se simt ca la ei acasă. Am profitat de câteva minute înaintea repetițiilor finale pentru a discuta cu membrii trupei Gipsy Kings. Iată ce mi-au spus: „Ne place vinul! Avem și noi, în Franța, un festival asemenător unde lumea vine, se bucură și se simte bine. Ne place în România, ne simțim bine de fiecare dată când venim și vă mulțumim că ne primiți cu brațele deschise. Singurul talisman norocos este chitara, doar atât! Ce înseamnă muzica flamenco? Flamenco înseamnă originea noastră, s-a transmis din generație în generație și a ajuns să facă parte din existența noastră!! Muzica înseamnă totul pentru noi: respirăm muzică, mâncăm muzică, dormim cu muzică… viața noastră este numai muzică.‟

I-am lăsat pe artiști să se pregătească de show și am asistat, la distanță, la câteva repetiții: ți se face pielea de găină când auzi acordurile de chitară și vocea artistului de la televizor atât de… vie și de aproape. Talentul celor de la Gipsy Kings este un dar de la divinitate.

La ora 23:00, în Piața Unirii, răsunau versurile melodiei Bamboleo, iar aplauzele nu mai conteneau. Este plăcut să stai la etajul 8, în buricul orașului și să asculți serenade în ceas de noapte! De acest lucru am avut parte duminică noapte pe melodiile celor de la Gipsy Kings.

Apropo de…

Gipsy Kings este un grup de muzicieni născuți în Franța, care cântă în limba spaniolă. Părinții lor au fugit din Catalunia în timpul Războiului Civil din Spania din anii 1930, și erau, în mare parte, gitanos – spanioli de etnie romă. Într-un interviu, cântăreții au spus că înainte poliția era în spatele lor, acum este în față, deschizându-le drumul. Asta am aflat la o scurtă căutare pe internet, în schimb, de la părinți știu că melodiile celor de la Gipsy Kings au fost folosite drept coloană sonoră în multe filme celebre, unul dintre cele mai cunoscute fiind Zorro.

Sursa foto: Ciprian DUMITRU și Facebook/Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus” – Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here