Deputatul PSD Angel Tîlvăr face lobby pentru atragerea afaceriștilor turci în Vrancea

0
222

Atragerea de investiții în Vrancea, pe agenda discuțiilor deputatului Angel Tîlvăr cu E.S. Füsun Aramaz, ambasador al Republicii Turcia în România.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, domnul Angel Tîlvăr, a avut luni, 7 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. doamna Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România.

Cei doi oficiali au abordat o serie de aspecte privind relațiile bilaterale dintre România și Turcia, precum și subiecte de actualitate referitoare la relațiile cu UE și NATO.

Domnul Angel Tîlvăr a reiterat importanța utilizării tuturor canalelor de dialog în relația cu Turcia, țară candidată și partener-cheie al Uniunii, având în vedere multitudinea domeniilor de interes comun – energie, transport, migrație, apărare sau securitate regională.

Doamna ambasador a exprimat apreciere pentru modul în care Președinția României la Consiliului UE a oferit reprezentanților Turciei oportunitatea de a-și susține și argumenta dorința de integrare europeană.

“În scopul îmbunătățirii dialogului și a cooperării la nivelul comisiilor omoloage din cele două foruri legislative, în luna mai, anul acesta, am efectuat o amplă vizită de lucru la Ankara, în care am abordat teme de interes privind problematica europeană și cooperarea la nivel regional. Este evident că diplomația parlamentară a devenit un instrument din ce în ce mai eficient al consolidării relațiilor bilaterale, de aceea mi-am făcut un obiectiv din a încuraja dialogul constructiv, deschis și direct, ca modalitate eficientă de a găsi soluții viabile, pentru apărarea intereselor noastre comune – sporirea securității și a stabilității regionale”, a afirmat președintele Angel Tîlvăr.

În contextul în care, în Balcani, România este primul partener comercial al Turciei la nivel de schimburi comerciale și investiții, președintele Angel Tîlvăr a adus în discuție și modalitățile de dezvoltare a relațiilor comerciale dintre cele două țări, vizând potențialul dezvoltării schimbului comercial la nivel regional.

Deputatul a subliniat beneficiile bunei colaborări și a parteneriatelor dintre oamenii de afaceri vrânceni și cei turci și a lansat propunerea

ca ambasadorul Turciei, împreună cu Consiliului de Conducere al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România – TIAD, să efectueze o vizită de lucru în Vrancea.

“Județul nostru prezintă potențial turistic și economic pentru companiile din Turcia care doresc să-și dezvolte afacerile. Îmi doresc parteneriate locale serioase, puternice și acest lucru se poate realiza numai prin dialog direct între mediul de afaceri și autoritățile locale”, a afirmat președintele Angel Tîlvăr.

Comunicat de presă, 7 octombrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here