Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Elevii claselor a IV-a din județ se pot înscrie la Centrul de Excelență Focșani

Elevii claselor a IV-a din județ se pot înscrie, până pe data de 9 octombrie, la Centrul de Excelență Focșani, unde le sunt rezervate 60 de locuri la limba română și 90 la matematică. Înscrierea elevilor se va realiza prin trimiterea unui email la adresa corinanrosu@yahoo.com, care să conțină numele elevului, școala și disciplina de concurs, până la data de 9 octombrie 2019. Înscrierile se consideră validate doar după confirmarea de primire a mailului. Selecția acestor elevi va fi realizată prin susținerea unor probe de evaluare organizate în datele de 12 octombrie 2019 la limba română și 19 octombrie la matematică, în intervalul orar 9.30-11.30. Coordonatorul centrului este inspectorul școlar pentru învățământul primar, Gabriela Oloeriu, iar cadrele didactice implicate în pregătirea cursanților sunt profesoarele Mariana Cudalb de la Școala Gimnazială „Ion Basgan” Focșani și Alina Coarcă de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani – la limba și literatura română și Daniela Gavrilă de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani și Corina Roșu de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani la matematică. Activitățile centrului de excelență se vor organiza la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, vor debuta în data de 9 noiembrie 2019 – limba română și 16 noiembrie – matematică și se vor desfășura după următorul program:

Limba și literatura română: (9 noiembrie – textul narativ, 23 noiembrie – caracterizarea unui personaj,14 decembrie – basmul, 1 februarie – fabula, 15 februarie – descrierea, 29 februarie – textul liric, 14 martie – scrierea imaginativă, 28 martie – practica analizei gramaticale, 9 mai – evaluare finală).

Matematică: (16 noiembrie – sisteme de numeraţie, 7 decembrie – împărţirea cu rest, 18 ianuarie – șiruri, 7 februarie – operaţii cu numere naturale; proprietăţi ale adunării şi înmulţirii; ordinea efectuării operaţiilor; 22 februarie metode de rezolvare a problemelor – metoda figurativă şi metoda comparaţiei, 7 martie – fracţii; metoda mersului invers, 21 martie – metode de rezolvare a problemelor; metoda falsei ipoteze şi metoda reducerii la unitate, 25 aprilie – probleme cu …probleme, 16 mai – evaluarea finală).

Pregătirea elevilor se va derula timp de 16 săptămâni (8 la limba română și 8 la matematică), doar în zilele de sâmbătă, de la orele 9.30 la 11.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?