FOTO: Lucrările de consolidare a versantului și a drumului pe DN 2N, în localitatea Jitia, au fost finalizate

0
420

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (DRDP) a anunțat că au fost finalizate lucrările de consolidare a versantului și a corpului drumului pe DN 2N, km 46, în localitatea Jitia, județul Vrancea. Acest sector de drum a fost grav afectat ca urmare a alunecărilor de teren. Au fost executate lucrări mai ample care au constat în consolidarea versantului care a luat-o la vale, cu ziduri de sprijin cu piloți forați la o adâncime de peste 20 de metri, degajarea albiei râului Râmnicu Sărat etc..

Totodată, în acest moment se execută lucrări de înlăturare a efectelor calamităților naturale din patru puncte critice de drumurile naționale DN 2 N Mărtineşti – Dumbrăveni – Jitia și DN 2 R Jitia – Vintileasca. Este vorba de punctele critice de la km 27 pe raza localității Bordești, la km 46 pe raza comunei Jitia, la km 6+600m și km 10+600 m de pe raza comunei Vintileasca.

Oficialii DRDP Iași susțin că au în derulare un proiect ce vizează refacerea a 12 puncte critice de pe DN 2 N Mărtineşti-Dumbrăveni-Jitia, dar și proiecte e vizează reabilitarea unor puncte critice situate pe DN 2R Jitia-Vintileasca. Unul din aceste puncte critice la care lucrările au fost deja finalizate este cel situat la kilometrul 31, la intrarea în localitatea Dumitrești. Aici au fost lucrări de consolidare și refacere a platformei drumului DN 2N, la km 31+120 m, zona localității Dumitrești, prin realizarea unui zid de sprijin cu piloți forați la o adâncime de 21 de metri, refacerea stratului suport, balastare și turnarea stratului de asfalt. Lucrările au fost executate de societatea Holtex Grup Invest, în asociere cu societatea Max Provision SRL din Negrești Oaș.

Oficialii DRDP Iași susțin că la celelalte puncte critice prinse în planul de reabilitare și refacere vor fi reluate procedurile de achiziție publică, deoarece s-au schimbat cantitățile de materiale și excavare estimate, ca urmare a alunecărilor de teren din ultima perioadă.

Sursa foto: Facebook/DRDP Iasi Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here