GALERIE FOTO: Alaiurile liceenilor, în deschiderea Bachus 2019; vrâncenii s-au bucurat de muzică bună și produsele meșterilor populari

0
2469

Administrația județeană a inaugurat, ieri, ceea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului – Bachus. La deschiderea oficială au fost prezenți vicepreședinții Consiliului Județean Vrancea, Cristian Dănuț și Ionel Cel Mare, senatorul PSD Cristian Dumitrescu și deputatul PSD Nicușor Halici. Alături de aceştia s-au mai aflat primari ai localităților vrâncene și viceprimarii municipiului Focșani Ionuț Mersoiu şi Marius Iorga, consilieri județeni, consilieri municipali.

Și anul acesta, Bachus a venit în Piața Unirii în fruntea alaiurilor realizate de elevii de la liceele şi colegiile vrâncene în cadrul cele de-a VI-a ediții a „Concursului Alaiurilor“. Fiecare alai a avut un mic moment artistic şi o prezentare a tematicii abordate în faţa invitaţilor. Au participat: Colegiul Național ”Emil Botta” Adjud; Colegiul Național ”Al. I. Cuza” Focșani; Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu” Focșani; Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” Focșani; Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”; Liceul Simion Mehedinți Vidra; Liceul de Agricultură și Industrie Alimentară Odobești, Liceul cu Program Sportiv Focșani; Liceul de Artă ”Gheorghe Tatărăscu” Focșani; Liceul Tehnologic Al. I. Cuza Panciu; Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” Focșani; Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu“ Odobești; Liceul Teoretic Grigore Gheba Dumitrești; Școala Postliceală Sanitară ”Hippocrate” Focșani; Școala Postliceală Ana Aslan Focșani; Colegiul Tehnic ”Valeriu D. Cotea” Focșani.

După acest moment, Bachus, reprezentat de actorul Sorin Francu, a urcat pe scenă și a anunțat oficial deschiderea Festivalului. „De când se desfășoară în Vrancea acest Festival Internațional al Viei și Vinului Bachus, podgorenii de aici și-au făcut cunoscute produsele în întreaga lume. Vinurile din Vrancea au ajuns până departe, în China sau Japonia. Sunt o mulțime de comercianți care încheie contracte cu marile firme vitivinicole care fac performanță de la an la an. Este un îndemn și pentru micii producători ca să își caute o formulă de asociere pentru că marea agricultură se face pe suprafețe mari. Vinul de Vrancea este un brand cunoscut deja, îl vom consuma cu toții și ne vom bucura și în acest an de roada bogată a podgoriei vrâncenești“, a spus Bachus în aplauzele celor prezenți.

Pe scena Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului – Bachus 2019 au urcat și câțiva somelieri care au sablat o șampanie ce a marcat deschiderea celei de-a XXVII-a ediții a acestui festival. Imediat după deschiderea oficială a festivalului, senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu a declarat: „Este atât de plăcut să constați că ideea de participare la acest eveniment pleacă de la fiecare cetățean și mă refer aici la locuitorii municipiului Focșani și ai județului Vrancea. Iar de fiecare dată în frunte au fost alaiurile liceelor care ne-au dat o probă de entuziasm și capacitate de a gândi teme inedite, originale. Mulțumesc Consiliului Județean Vrancea, care organizează acest frumos festival ce a înscris pe harta românească dar și pe harta internațională a vinului podgoriile din Vrancea și cred că această tradiție reprezintă de fapt o recunoaștere majoră a unei preocupări constante pentru viticultorii vrânceni în special și pentru locuitorii județului în general“, a precizat senatorul Cristian Dumitrescu.

Manifestările vor continua, azi, între orele 10.00 – 14.00 cu Concursul Național de Vinuri Bachus 2019-ediția a X-a, care are loc la Domeniile Panciu Winery&Resort. Sâmbătă, între orele 11.00-19.00 va avea loc la Muzeul Satului Vrâncean din Crângul Petrești, evenimentul „Fabricat în Vrancea“. Duminică, de la ora 10.00 va avea loc evenimentul „Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă“

Nicu Paleru și Mandinga au cântat în Piața Unirii

Simultan cu Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2019“, are loc și cea de-a IV-a ediție a Festivalului Naţional Cântece de Viţă Veche şi Nouă. Festivalul cuprinde patru secţiuni: Concursul Judeţean al Alaiurilor Toamnei, dedicat elevilor de liceu şi şcoală postliceală; Târgul Naţional al Meşterilor Populari, ediţia a XXI-a – Piaţa Unirii din Focşani; Concursul Naţional de Interpretare a Cântecului Tradiţional Cântece de Viţă Veche, ediţia a X-a – Sala Balada din Focşani; Spectacole în Piaţa Unirii din Focşani.

Dacă aseară au urcat pe scena amplasată în Piața Unirii: Trupa de dans și actorie „The Sky“, Nicu Paleru, Liviu Teodorescu, Jo &Band și Mandinga, în această seară vor cânta pentru vrânceni Ion Paladi, Alessia, Edward Sanda, Doddy, Lora&Band și Randi.

FOTO: Ciprian DUMITRU și Facebook/Consiliul Judetean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here