GALERIE FOTO: Elevi din Cîmpineanca și Biliești, în Germania, la conferința dedicată conviețuirii cu carnivorele mari

0
238

Zece tineri din România, printre care și Mihai Ghidarcia, elev la Școala Gimnazială „I. Cîmpineanu” din Cîmpineanca, și Bejan Eduard, elev la Școala Gimnazială nr.1 Biliești, au participat, săptămâna trecută, la conferința privind carnivorele mari, și la un schimb de experiență cu elevii și profesorii din Germania în cadrul proiectului EDU-Wildlife.

Cei doi tineri sunt reprezentanții cluburilor de wildlife organizate de ACDB, în calitate de partener al proiectului. La nivelul României au fost organizate 10 astfel de cluburi iar două dintre ele au avut loc la școlile menționate mai sus, fiind coordonate de prof. Alina Dragomir, responsabil ACDB.

„În cadrul inițiativei educaționale, tinerii din Saxonia Inferioară și România au aprofundat coexistența marilor prădători și a oamenilor, în contextul unei comparații internaționale. În cadrul cluburilor Wildlife, tinerii au aprofundat problema carnivorelor mari și au căutat soluții pentru o conviețuire marcată de mai puține conflicte.” – Prof. Alina Dragomir, responsabil conștientizare ACDB

În cadrul vizitei în Germania, elevii români au avut parte de experiențe inedite: au fost „profesori” pentru 90 de minute și au susținut activități despre carnivorele mari, pentru o clasa de a IX-a din Germania, au vizitat o arie protejată în apropriere de Loccum, alături de un ghid care i-a conectat foarte bine cu locul, au avut un moment artistic în cadrul conferinței dedicate carnivorelor mari (prin care au ilustrat coexistența om-lup) și au participat la târgul de postere și proiecte, în care au avut ocazia să împărtășească curioșilor dintre activitățile cele mai interesante pe care le-au realziat la cluburile de wildlife.

A ieșit o experiență minunată, din care elevii români au luat cu ei multe idei pe care le vor duce acasa.

Proiectul EDU-Wildlife a fost demarat de centrul de educație ecologică SCHUBZ Umweltbildungszentrum Lüneburg.

Profesor Alina Dragomir

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here