Mînzatu: MFE va finanţa proiecte privind prevenirea abandonului şcolar în rândul copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate

0
131

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) va lansa, în luna octombrie, un apel pilot de proiecte privind prevenirea abandonului şcolar în rândul copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, a anunţat, vineri, la Botoşani, ministrul Roxana Mînzatu. Potrivit sursei citate, apelul este valabil doar pentru comunităţile din regiunea Nord-Est a ţării, pe motiv că, potrivit statisticilor, „această zonă a ţării are incidenţa cea mai mare cu copii plecaţi în străinătate”. „Este un call cu valoare micuţă, dar este este doar pentru regiunea dumneavoastră, în valoare de zece milioane de euro prin Programul Operaţional Capital Uman. Cei care vor aplica pe acest program din octombrie încolo vor putea solicita maxim un milion de euro. Prin fiecare proiect vor avea de sprijinit un grup ţintă de minim 91 de copilaşi. Este un program de finanţare pilot”, a afirmat Mînzatu.

Ministrul Fondurilor Europene a participat, vineri, la Botoşani, la dezbaterea „Dezvoltare zonală prin fonduri europene” – Regiunea Nord-Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here