Două poze din şedinţa foto realizată de Marilyn Monroe pentru Look Magazine, scoase la licitaţie

0
91

Casa Christie’s va scoate la licitaţie la 29 octombrie, la New York, două poze din legendara şedinţă foto realizată de Marilyn Monroe în 1961 pentru ‘Look Magazine’, precum şi aparatul foto Hasselblad folosit de artistul canadian Douglas Kirkland, relatează EFE. Şedinţa foto, realizată cu mai puţin de un an înainte de moartea lui Marilyn, este una dintre cele mai cunoscute realizate de frumoasa actriţă, care este văzută în pat, dezbrăcată şi acoperită cu un cearceaf.

Casa de licitaţii estimează ca lotul, care include şi câteva obiective ale aparatului foto, să atingă preţul de între 200.000 şi 300.000 de dolari, potrivit unui comunicat. Este vorba de una dintre primele şedinte foro realizate de Kirkland, care s-a angajat la revista Look Magazine în 1957 şi care a fotografiat apoi numeroase personalităţi ale filmului şi ale muzicii în anii ’70. Imaginile care vor fi scoase la licitaţie o înfăţişează pe actriţă goală pe pat, acoperită doar cu un cearceaf şi privind spre aparat. Kirkland a transpus în aceste imagini aura mistică şi senzuală a actriţei.

Şedinţa foto, care a avut loc în noiembrie 1961 în Beverly Hills, are patul ca element central al scenariului şi a fost însoţită de vocea lui Frank Sinatra rulând la un pick-up.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here