Brăila: Înscrierile pentru Concursul Naţional de Inovaţie Tehnică şi IT ‘Davinci’ se încheie pe 30 septembrie

0
72

Înscrierile pentru Concursul Naţional de Inovaţie Tehnică şi IT ‘Davinci’, care are drept scop încurajarea, recunoaşterea şi promovarea valorilor în inovarea tehnică şi IT, precum şi stimularea activităţilor antreprenoriale bazate pe inovare în rândul elevilor se încheie pe 30 septembrie, potrivit informaţiilor furnizate vineri de organizatori.

Concursul, aflat la a V-a ediţie, se adresează tuturor elevilor din România şi Republica Moldova şi cuprinde trei secţiuni tematice: inteligenţă artificială şi software; robotică şi automatizări industriale; inginerie creativă (altele decât primele două). Cele trei secţiuni vor avea, la rândul lor, câte două secţiuni, una pentru elevii claselor V-VIII, iar cealaltă pentru elevii claselor IX-XII. Elevii se pot înscrie completând formularul de înscriere, iar proiectele trebuie trimise în format digital pe email la dunareadejos@davincicontest.ro, până pe 30 septembrie 2019.

Concursul este organizat pe două etape, etapa regională cu prezentarea proiectelor şi festivitatea de premiere urmând să se desfăşoare la Brăila, pe 19 octombrie, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”, iar cea naţională cu prezentarea proiectelor regionale finaliste şi festivitatea de premiere la Bucureşti, la 2 noiembrie, la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”.

Comisia de jurizare este formata din membri competenţi şi experimentaţi în domenii diverse de interes, preşedintele Comisiei naţionale din etapa finală de la Bucureşti fiind Dorin Dumitru Prunariu, primul şi singurul cosmonaut român care a zburat în spaţiul cosmic. „Atât în procesul de selecţie a lucrărilor, cât şi pentru stabilirea clasamentului final se va ţine cont de originalitate, impact, grad de implementare, dezvoltare şi aplicabilitate”, se arată într-un comunicat de presă remis de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here