ULTIMA ORĂ! L-ați văzut?! Un deținut de la Penitenciarul Focșani, condamnat pentru OMOR, A EVADAT

1
6149

Un deținut de la Penitenciarul Focșani ar fi evadat astăzi, de la un punct de lucru din zona Golești. Au fost instituite filtre pentru prinderea acestuia. Vom reveni cu informații.

UPDATE! Deținutul evadat se numește Vasilică Ciobotaru, are 39 de ani și a evadat în jurul orei 14.15 de la punctul de lucru Aviputna Golești. Au fost alarmate Penitenciarul, Inspectoratul de Poliție și Jandarmeria, formându-se echipe de căutare. Bărbatul fusese condamnat, în 2005, la 22 de ani pentru omor calificat, dar acum se afla în regim deschis, el mai având puțini ani până la finalul executării pedepsei. Informațiile ne-au fost furnizate de comisar Georgeta Gură, purtător de cuvânt la Penitenciarul Focșani.

UPDATE 2! Vasilică Ciobotaru a violat și omorât, în ianuarie 2005, o femeie de 73 de ani din comuna Boghești, sat Bichești. El a fugit, fiind prins după câteva zile în județul Călărași. Și-a recunoscut fapta, declarând inițial că, după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu un vecin, s-a oprit la domiciliul victimei știind că aceasta suferea de afecțiuni psihice. El a pătruns în locuință, unde a lovit-o pe bătrână petru a nu mai țipa, a strâns-o cu mâinile de gât, după care a violat-o. Când și-a dat seama că victima nu mai dă nici un semn de viață, s-a speriat și a fugit. Trupul inert al Zenoviei Voinea a fost găsit plin de sânge, de fratele acesteia, bătrâna fiind complet dezbrăcată. Era desfigurată din cauza bătăii primite, cu ochii umflați și cu fața plină de sânge.

UPDATE 3! „Azi, în jurul orei 14.30 am fost informați de personalul din cadrul Penitenciarului Focșani că de la punctul de lucru Golești a evadat un deținut. Conform datelor puse la dispoziție de Penitenciarul Focșani este vorba de Ciobotaru Vasilică de 39 ani din comuna Boghești, județul Vrancea, recidivist, care execută o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor calificat. La nivelul Inspectoratului se desfășoară activități specifice împreună cu reprezentanții penitenciarului pentru identificarea și prinderea evadatului! La activitățile de căutare participă și efective din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea. În momentul evadării, deținutul era îmbrăcat cu pantaloni negri cu 3 dungi albe, tip Adidas, bluză de trening neagră cu o dungă vișinie pe piept și bocanci negri”. – IPJ Vrancea

Sursa foto: IPJ Vrancea

UPDATE 4! „Vineri, 20 septembrie 2019, în jurul orei 14,15, s-a constatat că persoana privată de libertate Ciobotaru Vasilică, în vârstă de 39 ani, condamnat definitiv la 22 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru exterior de pe raza localităţii Goleşti, la care desfăşura activităţi lucrative.

În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsurile specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea.

Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului, vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112. De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Focşani la numerele de telefon 0237/258707 sau 0749097361 – cms. şef Gură Georgeta purtătorul de cuvânt al unităţii, e-mail: pfocsani@anp.gov.ro

Menţionăm faptul că, la momentul părăsirii, deţinutul era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni albaştri, bluză de trening bleumarin cu sigla Adidas şi bocanci.

SEMNALMENTE:
Înălţimea (cm): 168
Tipul sprâncenelor: Drepte
Tipul frunţii: Lată
Tipul bărbii: barbă rasă
Tipul nasului: Drept
Tipul mustăţii: mică
Tipul ochilor: Căprui
Tipul corpolenţei: atletică
Tipul gurii: Mijlocie
Semne particulare: Tatuaj braţ stâng
Tipul bărbiei: Mari d.t.
Tipul urechilor: mari lipite
Tipul feţei: ovală deschis
Tipul părului: şaten întins

Comisar şef de poliţie penitenciară Georgeta GURĂ
Purtător de cuvânt Penitenciarul Focşani”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here