Patru vaci și doi tauri, furați de la săteni din Bordeasca Veche

0
921

Dramele și oamenii

Zilele acestea câțiva consăteni din Obilești (Bordeasca Veche, comuna Tătăranu – n.r.) au rămas fără o parte din munca lor de-o viață. Mai precis trei familii, vecini de-ai mei din Copacii Obileștiului, au rămas fără vitele pe care cu greu le-au crescut în această vară secetoasă. S-au furat patru vaci și doi tauri. Cum s-a întâmplat, doar hoții dețin adevărul și sperăm cât mai repede și poliția!

Discutând cu membrii unei familii păgubite, am înțeles că multe lucruri nu merg așa cum ar trebui în comunitatea noastră. Oameni gospodari și serioși, aceștia mi-au spus că dispozitivele de supraveghere sunt insuficiente, oamenii nu vor să colaboreze pentru aflarea adevărului (se merge pe principiul bucuriei ascunse despre necazul aproapelui), instituții ale statului care nu vin cu nimic în alinarea suferinței acestor oameni care, iată, și-au pierdut o sursă de supraviețuire. Dar ce este dureros, este faptul că nu se mediatizează această nefericită întâmplare. Sătenii au aflat despre furt, de pe rețeaua de socializare a fiului unei familii păgubite. Oare nu se știe că pentru realizarea prevenției, este nevoie ca oamenii să fie informați?

Și mai este ceva, noi, cetățenii satului, nu mai știm să fim uniți. Ne-am împărțit în buni și răi și de multe ori drama oamenilor este folosită în alte interese…

Col. (r) Voicu Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here