ULTIMA ORĂ! Așa arăta deținutul evadat, dimineață înainte de a pleca la muncă; este căutat și cu elicopterul

0
12191

„Vineri, 20 septembrie 2019, în jurul orei 14,15, s-a constatat că persoana privată de libertate Ciobotaru Vasilică, în vârstă de 39 ani, condamnat definitiv la 22 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru exterior de pe raza localităţii Goleşti, la care desfăşura activităţi lucrative.

În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsurile specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea.

Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului, vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112. De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Focşani la numerele de telefon 0237/258707 sau 0749097361 – cms. şef Gură Georgeta purtătorul de cuvânt al unităţii, e-mail: pfocsani@anp.gov.ro

Menţionăm faptul că, la momentul părăsirii, deţinutul era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni albaştri, bluză de trening bleumarin cu sigla Adidas şi bocanci.

SEMNALMENTE:
Înălţimea (cm): 168
Tipul sprâncenelor: Drepte
Tipul frunţii: Lată
Tipul bărbii: barbă rasă
Tipul nasului: Drept
Tipul mustăţii: mică
Tipul ochilor: Căprui
Tipul corpolenţei: atletică
Tipul gurii: Mijlocie
Semne particulare: Tatuaj braţ stâng
Tipul bărbiei: Mari d.t.
Tipul urechilor: mari lipite
Tipul feţei: ovală deschis
Tipul părului: şaten întins

Comisar şef de poliţie penitenciară Georgeta GURĂ
Purtător de cuvânt Penitenciarul Focşani”

N.R. IPJ Vrancea a făcut publică o fotografie cu evadatul făcută dimineață înainte de a pleca la muncă. În sprijinul echipelor de căutare a fost adus un elicopter al Inspectoratului general de aviație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here