Gelos și băut! Vrâncean judecat pentru că și-a înjunghiat fosta soție, mamă a doi copii

0
1182

Un bărbat de 31 de ani, care și-a înjunghiat soția pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al geloziei, a fost trimis în judecată. Ștefan M., din comuna Ploscuțeni, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. Fapta a fost comisă în data de 24 august a.c. Soții au împreună doi copii, iar de câteva luni nu mai locuiau împreună, victima plecând la familia ei împreună cu unul dintre minori. La data respectivă, bărbatul a consumat bere și vin împreună cu un vecin, după care a mers la locuința femeii. Supărat pe motiv că femeia ar avea o altă relație și având mintea încețoșată de alcoolul consumat, bărbatul și-a strâns soția de gât, după care i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit ce au vizat zona inimii. Partea vătămată a reușit să se apere cu brațul, în timp ce bărbatul o lovea. Ea a suferit leziuni, plăgi tăiate și înțepate la nivelul brațului stâng. De asemenea, tot în timpul altercației, femeia a și căzut la pământ, moment în care bărbatul s-a năpustit deasupra ei și a continuat să o lovească cu cuțitul de bucătărie pe care îl luase de pe o masă. Astfel, victima a suferit leziuni și în zona toracelui.

În timpul conflictului, femeia a strigat după ajutor şi a fost auzită de mai mulţi martori, care au intervenit imediat. În momentul în care martorii au ajuns în casa victimei, inculpatul era peste femeie şi avea asupra sa cuţitul. Martorii au reuşit să-l îndepărteze pe bărbat, care imediat a plecat la domiciliul surorii sale, acolo unde a şi fost găsit de poliţisti. La audieri, bărbatul a recunoscut fapta și a spus că nu-și amintește de toate loviturile pe care i le-a aplicat soției. Victima a avut nevoie, ca urmare a leziunilor suferite, de 14-16 zile de îngrijiri medicale pentru refacere.

După ce și-a bătut și înjunghiat nevasta, cu care nu mai avea o relație de aproximativ 4 luni, bărbatul a fost reținut de polițiști, după care a fost arestat preventiv. După ce magistrații de la Tribunalul Vrancea au admis propunerea de arestare făcută de procurori, bărbatul a contestat măsura, iar dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Galați. Contestația s-a judecat pe data de 3 septembrie a.c. Instanța de la Galați a hotărât să respingă, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpat împotriva încheierii de şedinţă din data de 25.08.2019, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Vrancea. Ba mai mult, bărbatul a fost obligat la plata către stat a sumei de 150 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

În perioada următoare măsura urmează să îi fie verificată din nou măsura preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here