FOTO! Campanie de informare cu privire la modificările legislative pe linie de circulație rutieră

0
1079

Scrierea unui mesaj, citirea unei notificări sau aprecierea unei poze…toate par activități banale, dar atunci când sunt făcute „la volan” pot genera adevărate tragedii! Înăsprirea sancțiunilor pentru astfel de comportamente este o necesitate, însă ea trebuie completată de conștientizarea, de către fiecare participant la traficul rutier, a importanței adoptării unei conduite preventive. Astfel, până la data de 12 octombrie a.c., când vor intra în vigoare noile reglementări legislative, la nivelul Serviciului Rutier Vrancea se desfășoară o campanie de informare a conducătorilor auto.

Modificările și completările aduse Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice vor fi aduse la cunoștință de către polițiști tuturor participanților la trafic, atât verbal cât și prin înmânarea unui flyer întocmit în acest sens.

De asemenea, în perioada 16.09–22.09.2019, pe teritoriul a 28 de state membre ale Uniunii Europene se desfăşoară operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2019. Principalul obiectiv al acesteia este reprezentat de sancționarea abaterilor la regimul rutier, de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranța deplasării pe drumurile publice.

La nivelul județului Vrancea, în această săptămână, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier vor desfășura zilnic activități pentru identificarea în trafic a conducătorilor auto care folosesc telefonul mobil sau orice alte dispozitive de natură a distrage atenția în timpul conducerii.

Buletin de presă IPJ Vrancea, 19 septembrie 2019

Foto: IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here